Mötley Crüe -rumpali Tommy Leetä syytetään seksuaalisesta väkivallasta – väitetyt tapahtumat sijoittuvat vuoteen 2003

16.12.2023 20:57

Los Angelesissa nostetussa oikeusjutussa nimeämätön nainen väittää Mötley Crüe -rumpali Tommy Leen käyttäneen häntä kohtaan seksuaalista väkivaltaa helikopterin ohjaamossa. Naisen mukaan muusikon henkilökohtainen pilotti houkutteli hänet Leen luokse. Asiasta uutisoi Rolling Stone.

Kanteessa Leen väitetään ”kourineen, suudelleen ja työntäneen sormensa väkisin uhrinsa sisälle, ja yrittäneen pakottaa tämän oraaliseksiin” matkalla San Diegon piirikunnasta Kalifornian Van Nuysiin helmikuussa 2003.

Naisen väitetään tutustuneen David Martz -nimiseen pilottiin alkuvuodesta 2002. Kaksikko ystävystyi ja he kävivät useaan otteeseen yhdessä lounaalla. Martz kutsui jossain vaiheessa naisen helikopteriajelulle, mutta tämä epäröi koska ei ollut koskaan aiemmin ollut helikopterin kyydissä. Lopulta nainen suostui ja tapasi Martzin vuoden 2003 alussa lentokentällä luullen kaksikon olevan menossa katselemaan nähtävyyksiä ympäri San Diegoa. Paikalle tultuaan nainen sai kuitenkin kuulla, että he lennättäisivätkin Leen Los Angelesiin.

”Heti nousun jälkeen Martz otti esiin alkoholijuomia ja alkoi sekoitella drinkkejä”, haasteessa väitetään. Naiselle tarjottiin alkoholia, jota hän ei juonut. Naisen mukaan Martz ja Lee joivat, polttivat marihuanaa ja nuuskasivat kokaiinia lennon aikana. Myöhemmin Martz käski naisen ohjaamoon ja istumaan Leen syliin. Nainen suostui tähän ”valtavan paineen alla”. Lee aloitti tekonsa välittömästi ja kovensi otteitaan naisen yrittäessä rimpuilla pois. Kanteen mukaan Martz vain seurasi vierestä eikä puuttunut tapahtumiin.

Nainen ei ollut yhteydessä Martziin vuosiin, kunnes kesäkuussa 2009 tämä soitti kysyäkseen kuulumisia. Martz menehtyi lento-onnettomuudessa vuonna 2015.

Naisen mukaan Leen toiminta järkytti ja aiheutti ahdistuksen, nöyryytyksen, häpeän ja syyllisyyden tunteita. Nainen ei alun perin ilmoittanut tapahtumista, sillä uskoi että kyseessä oli yksittäistapaus eikä uskonut poliisin ottavan häntä vakavasti. Nyt nainen kuitenkin uskoo, että Martz ja Lee olivat toimineet samoin useammankin kerran.

Haasteessa nimetään Leen lisäksi Mayhem Touring, Tommy Lee Inc., A Natural High Helicopters sekä Social Helicopters -yhtiöt. Nainen hakee korvauksia muun muassa lääkärikuluista ja menetetyistä tuloista.

Rolling Stone ei tavoittanut Leen edustajaa ennen juttunsa julkaisua.

Martzia on aiemminkin syytetty päihtyneenä lentämisestä. Vuonna 2009 Associated Press uutisoi tapauksesta, jossa lentäjä lensi liian läheltä poliisihelikopteria ja jätti noudattamatta Van Nuysin lennonjohdon ohjeita. Martzin kuoltua Los Angeles Times uutisoi tämän menettäneen lentolupakirjansa kolmesti aiemmin. Lisäksi Martzia syytettiin holtittomasta lentämisestä vuonna 2006 kun hän laskeutui helikopterilla kadulle Hollywood Hillsissä poimiakseen Nine Inch Nailsin konserttiin matkalla olleen Leen kyytiinsä.

Lisää luettavaa