Mötley Crüen väitetään systemaattisesti sabotoineen jäähyväiskiertueensa lämmittelybändin esityksiä – The Raskins vaatii yhtyeeltä 30 miljoonan dollarin korvauksia

7.11.2016 10:35

Mötley Crüe jätti faneilleen hyvästit heinäkuussa 2014 alkaneella ja joulukuussa 2015 päättyneellä maailmankiertueellaan, joka ulottui myös Suomeen. Yleisö saattoi olla tyytyväinen yhtyeen esiintymisiin, mutta kiertueen päätyttyä ei kuhina yhtyeen ympärillä ole laantunut. Valitettavasti kuhinaa ei ole käyty vain positiivisessa mielessä ja yhtyeen jäsenet ovat pitäneet tuomarit ja lakimiehet kiireisinä. Mötley Crüeta syytetään muun muassa tekijänoikeusrikkomuksesta ja laulaja Vince Neil sai hiljattain tuomion pahoinpitelystä.

Nyt New Yorkista ponnistava rockyhtye The Raskins vaatii Mötley Crüelta 30 miljoonan dollarin korvauksia, kertoo New York Post. Lehden mukaan veljespari Logan ja Roger Raskinin perustama yhtye väittää Mötley Crüen systemaattisesti sabotoineen bändinsä keikkoja näiden esiintyensä tukkahevijätin lämmittelijänä jäähyväiskiertueen ensimmäisellä osiolla vuonna 2014.

Manhattanin korkeinpaan oikeuteen jätetyssä syytteessä väitetään muun muassa The Raskinsin esiintyneen usein lähes tyhjille saleille, koska tukkahevijätin kiertuemanagerit eivät antaneet avata keikkapaikan ovia. The Raskins myös sanoo olleensa pakotettu soittamaan lyhennettyjä settejä eivätkä he saaneet myydä t-paitoja tai muita bändituotteita keikkojen yhteydessä. Yhtyeelle ei syytteen mukaan annettu edes pukuhuoneita käyttöönsä.

The Raskins myös väittää Mötley Crüen kiertuehenkilökunnan rynnänneen eräällä keikalla lavalle apinanaamiot kasvoillaan ja ampuneensa bändiä virtsalla täytetyillä vesipyssyillä.

Syytteessä kerrotaan lämmittelijäpestin olleen lisäksi niin sanottu ”pay to play”-diili, eli The Raskins maksoi Mötley Crüen tuotantoyhtiölle miljoona dollaria päästäkseen mukaan kiertueelle lämmittelijäksi. Yhtye katsoo sopimuksen tulleen törkeästi rikotuksi toisen sopijaosapuolen taholta.

Lisää luettavaa