Mountain-yhtyeen perustaja Leslie West on kuollut

MediaPunch / BACKGRID / All Over Press

Yhtye muistetaan erityisesti Mississippi Queen -hitistä.

Amerikkalainen muusikko, heavy metalin yhdeksi pioneeriksi lasketun rockyhtye Mountainin perustajajäsen Leslie West menehtyi keskiviikkona 23. joulukuuta sydänkohtaukseen. Suru-uutisen vahvisti Rolling Stone -lehdelle muusikon veli. West oli kuollessaan 75-vuotias.

22. lokakuuta 1945 New Yorkissa syntynyt kitaristi aloitti musiikkiuransa The Vagrants -kokoonpanossa. Vuonna 1969 West julkaisi ensimmäisen sooloalbuminsa Mountainin, jonka mukaan nimettiin myös hänen ja basisti Felix Pappalardin perustama uusi yhtye. Vasta perustettu yhtye esiintyi myös legendaarisella Woodstock-festivaaleilla, mutta jätettiin pois tapahtumasta kertovasta dokumenttielokuvasta sekä livealbumista, jotka julkaistiin 1970.

Mountain julkaisi Climbing!-debyyttialbuminsa vuonna 1970. Albumi sisälsi myös yhtyeen suurimman hitin Mississippi Queen, jonka siivittämänä levy nousi Billboard-listalla sijalle 17. saakka. Vuonna 1971 yhtye julkaisi kaksi levyä, Nantucket Sleighride ja Flowers Of Evil, jotka saivat kriitikoilta hyvän vastaanoton, mutta eivät olleet kaupallisia menestyksiä. Bändin rivit rakoilivat ja lopulta yhtye lopetti toimintansa vuonna 1974. Yhtye teki myöhempinä vuosina muutamia lyhytikäisiksi jääneitä reunioneita, joista viimeisin ja pisin aktiivikausi tapahtui vuosien 2001 ja 2010 välissä. West sekä rumpali Corky Lang olivat mukana jokaisessa bändin inkarnaatiossa.

Mountainin ohessa West jatkoi soolouraansa ja toimi myös sessiomuusikkona muun muassa Bo Diddleylle ja Deep Purplen Ian Gillanille. Hän teki myös vierailuja muun muassa Clutchin ja Ozzy Osbournen albumeilla.