Muistatko, kun Jimmy Page esitti Led Zeppeliniä Limp Bizkit- ja Puddle of Mudd -nokkamiesten kanssa? Jos et, tapauksesta löytyy ikävä kyllä videotodisteita

"Kiitos" vaan tästäkin, internet.
15.11.2023 19:14

Lokakuussa koettiin harvinainen hetki, kun Led Zeppelin -kitaristi Jimmy Page nousi kitara kädessä lavalle Rock & Roll Hall of Fame -gaalassa. Harvinainen siinä mielessä, ettei kitaralegenda juurikaan tee tätä nykyä enää esiintymisiä – vuonna 2014 hän nousi lavalle Los Angelesin The Theatre at Ace -hotellissa keskustelemaan tuolloin ilmestyneestä päivitetystä Jimmy Page -elämäkerrastaan, mutta kitaran kanssa hänet on nähty lavalla viimeksi 2011 Roy Harperin 70-vuotisjuhlakonsertissa.

Vielä vuosituhannen taitteessa ja alussa Page oli ahkera vierailemaan mitä erilaisemmissa tilaisuuksissa mitä erilaisempien artistien kanssa. Pagen esiintymisistä puhuttaessa harva kuitenkaan muistaa mainita vuoden 2001 MTV Europe Music Awardsia, jossa Page nousi yllättäen mukaan lavalle Limp Bizkitin Fred Durstin ja Puddle of Muddin Wes Scantlinin esittäessä Led Zeppelinin Thank You -kappaletta. Mutta jahka esityksen kuulee, ei enää ihmettele, miksei sitä koskaan nosteta esiin.

Durst ja akustista kitaraa soittava Scantlin aloittavat kappaleen kahdestaan ja vaikka Durst ei olekaan laulajana kaksinen ja Scantlinin komppauskin on pökkelöä, koko esitys valuu viemäristä alas nimenomaan sillä hetkellä, kun Page astelee kaksikon viereen rämpyttämään hyvin epävireiseltä kuulostavaa kitaraa omaan rennonletkeään tyyliinsä, joka ei ole yhtään synkassa Scantlinin kulmikkaan soiton kanssa. Kamalampiakin esityksiä on toki nähty, mutta Pagen ja Scantlinin ”yhteissoitto” yhdistettynä Durstin kiekumiseen on kyllä välillä sellaista kakofoniaa että huhheijaa.

Mikäli et ole koskaan tähän esitykseen törmännyt tai olet autuaasti sellaisen unohtanut, ”onneksi” on olemassa Youtube, joka muistuttaa meitä tällaisista ihanista hetkistä. Tämän ikimuistoisen esityksen pariin pääset tuosta ylempää.

Lisää luettavaa