Murder on the Dancefloor -hitti oli päätyä aivan eri laulajan esitettäväksi – kuuntele varhainen demo

5.3.2024 15:35

Sophie Ellis-Bextorin vuonna 2001 julkaisema Murder of the Dancefloor -biisi nousi viime vuonna uuteen kukoistukseen. Kappale oli näkyvästi mukana Saltburn-elokuvassa, ja kun tästä sysimustasta komediasta (tai trilleristä, miten lienee) kehkeytyi eräänlainen kulttileffa, nousi Murder on the Dancefloor raketin lailla Spotifyssa ja radioasemien soittolistoilla. Hieno biisihän se on, joten mikä ettei.

The Guardian tuo nyt kuultavaksi mielenkiintoisen ääninäytteen vuosikymmenten takaa. Murder of the Dancefloor on nimittäin merkittävissä määrin Gregg Alexanderin säveltämä, ja tämä New Radicals -orkesterin laulajanakin tunnettu muusikko–tuottaja harkitsi alun perin biisin levyttämistä oman kokoonpanonsa kanssa. Kappaleesta äänitettiin demokin, ja tästä pätkästä on osio kuultavana Guardianin sivuilla eli täällä näin.

NME puolestaan kertoo Alexanderin tasapainoilleen kahden biisin välillä New Radicalsin singleä valitessaan. Vaihtoehtoina olivat Murder on the Dancefloor sekä You Get What You Give, joista jälkimmäinen sitten valittiin. Vuonna 1997 perustetun New Radicalsin taivan jäi parin vuoden mittaiseksi, ja Murder on the Dancefloor päätyi lopulta Sophie Ellis-Bextorin käsiin. Alexander ja Ellis-Bextor työstivät kappaleen loppuun yhdessä, ja loppu on historiaa. Tanssilattian murhalaulun voi kuulla kesällä liveä Pori Jazzissa, kun Sophie Ellis-Bextor esiintyy festareilla 18. heinäkuuta.

Lisää luettavaa