Muse-keulakuvan mukaan kitaroiden aika on ohi – ”Rock-bändit ovat askeleen verran menneisyydessä”

BBC:lle antamassaan haastattelussa Musen Matt Bellamy kertoo ajattelevansa sähkökitaroilla, bassolla ja rummuilla soitetun rockin olevan vanhanaikaista. Bellamyn mielestä tämän hetken mielenkiintoisin musiikki sekoittaa aikakausia keskenään.

– Kitarasta on tullut enemmän tekstuuri-instrumentti kuin soolosoitin. Ja uskon, että se on todennäköisesti hyvä asia, Bellamy pohdiskelee.

Uudella Thought Contagion -sinkullaan Muse siirtyi yhä enemmän elektroniseen suuntaan. Bellamy pitää käsillä olevaa aikaa innostavana, sillä muusikot voivat sekoittaa klassista musiikkia hiphopiin ja rockiin saman kappaleen.

– Rock-bändit ovat yhden askeleen verran menneisyydessä, jos he soittavat kitaraa, bassoa ja rumpuja, nokkamies linjaa.

Bellamy kertoi haastattelussa Musen pitävän musiikin kehitystä jatkuvasti silmällä ja ottavan vaikutteita monista suunnista. Thought Contagionin kohdalla tämä tarkoitti elektronisen musiikin puolelta omaksuttuja rumpukonedroppeja.

– Genret on kuin estetiikka, johon ihmiset ovat kiinnittyneet. Eivät vain musiikillisesti vaan myös pukeutumistyyliltään sekä ympärillänsä olevien ihmisten kautta, Bellamy kertoo.

– Ajattelen, että se aika on tullut päätökseensä ja se, mikä tekee musiikista nyt mielenkiintoista ei ole paitsi tyylien sekoittaminen – vaan aikakausien sekoittaminen keskenään.

Esimerkkinä aikakausien sekoittamisesta Bellamy mainitsee Lana Del Rayn, jonka musiikki kuulostaa ja tuntuu 1950-luvulta, mutta joka laulaa videopeleistä.

– Tämä on mielenkiintoista aikaa aikakausien sekoittamisen ja jonkin ajattoman luomisen kannalta, Bellamy visioi.