Myös David Crosby suunnittelee tuotantonsa oikeuksien myymistä – ”Striimaukset veivät tuloni”

"Minulla on perhe elätettävänä ja asuntolaina maksettavana", Crosby perustelee myyntiaikeitaan.
9.12.2020 10:01

Kerroimme hiljattain Bob Dylanin myyneen tuotantonsa kustannus- eli tekijänoikeudet Universalille huikealla, arviolta noin yli 300 miljoonalla dollarilla. Eikä Dylan ole ainoa artisti, joka on viime aikoina toiminut näin – muun muassa Stevie Nicks myi oikeudet tuotantoonsa noin 75 miljoonalla punnalla.

Nyt David Crosby kertoo Twitterissä aikovansa tehdä samoin. Syyksi hän kertoo yksinkertaisesti tarvitsevansa rahaa ja uskoo, että hänen kollegoillaan on samat perusteet. Korona kun on vienyt keikkatulot eikä pelkillä suoratoistotuloilla pärjää.

”En voi tehdä töitä ja striimaukset veivät tuloni, jotka olisin levymyynneistä saanut. Minulla on perhe elätettävänä ja asuntolaina maksettavana, joten minulla ei ole muita vaihtoehtoja. Olen varma, että muilla on sama tilanne”, Crosby kirjoittaa.

”Jos levyistämme maksettaisiin ja voisimme soittaa keikkoja, kukaan meistä ei tekisi näin.”

Crosby on puhunut aiheesta ennenkin ja totesi muun muassa taannoin GQ-lehden haastattelussa, että saattaa hyvinkin menettää kotinsa, koska kaikki tulonlähteet ovat tyrehtyneet.

”Tiedäthän, ettei meille makseta enää levyistä? Kiertueet ovat siis ainoa tulonlähde, mitä meillä on jäljellä. Kiertäminen on ainoa konsti tehdä rahaa, ja jos se viedään pois, jälki on aivan kauheaa. Itse saatan – ihan totta – saatan menettää kotini. En tiedä, mitä muuta tässä voi tehdä paitsi väistellä iskuja ja jatkaa eteenpäin, Corsyb totesi GQ:n toimittajalle.

Lisää luettavaa