Ei ole helppoa isoillakaan nimillä: David Crosby pelkää menettävänsä kotinsa koronaviruksen vuoksi

16.3.2020 08:58

Musiikkiala on joutunut tuskalliseen tilanteeseen koronaviruksen vuoksi. Artistit joutuvat perumaan kiertueitaan, mikä jättää sekä muusikot että klubit vaille tuloja – tapahtumajärjestäjistä nyt puhumattakaan. Kaikki kärsivät, niin pienet kuin suuretkin nimet.

Viimeksi mainittuihin kuuluu David Crosby, tuo The Byrdsin ja Crosby, Stills & Nashin veteraani. Crosby kertoi GQ-lehden haastattelussa, että häneltäkin meinaa lähteä kiertue alta, eikä moisesta peruutuksesta välttämättä selvittäisi kuivin jaloin.

”Tiedäthän, ettei meille makseta enää levyistä? Kiertueet ovat siis ainoa tulonlähde, mitä meillä on jäljellä”, Crosby sanoo suoratoistopalvelujen maksamien rojaltien pienuuteen viitaten.

”Kiertäminen on ainoa konsti tehdä rahaa, ja jos se viedään pois, jälki on aivan kauheaa. Itse saatan – ihan totta – saatan menettää kotini. En tiedä, mitä muuta tässä voi tehdä paitsi väistellä iskuja ja jatkaa eteenpäin. Mutta totta puhuen luultavasti menetän kotini, jos menetän kiertueet.”

Eipä mukavalta kuulosta tämäkään. Crosbylle totta puhuen luulisi kertyneen jotain vuosien varrella sukanvarteen, mutta monella pienemmällä tekijällä on taatusti vaikeat paikat edessä. Kysy vaikka Insomniumilta ja Omnium Gatherumilta.

Lisää luettavaa