Nahka-industrial ei kiidättänyt Islantia Euroviisujen voittoon, mutta maata odottaa kuitenkin rangaistus edustajansa otteiden takia

AOP

Eilen Israelin Tel Avivissa käyty Euroviisufinaali ei sujunut ilman kohuja. Jo etukäteen runsaasti parran pärinää kirvoittanut Madonnan esiintyminen aiheutti kenties vielä aiempaakin enemmän puhetta paitsi tähden laulusuorituksen myös taustatanssijoiden selkiin kiinnitettyjen Israelin ja Palestiinan lippujen vuoksi. Popin kuningattaren tempauksen lisäksi Saksa teki jonkinlaista kyseenalaista historiaa nappaamalla nolla yleisöääntä.

Illan suurin kohahdus saatiin aikaan kuitenkin tuloslaskennan yhteydessä, kun Islantia edustaneen industrial-poppoo Hatarin jäsenet ottivat Palestiinan liput esiin tv-kuvaa varten. Tempaus kirvoitti areenalla melkoisen buuausmyräkän ja Euroopan yleisradiounioni EBU tiedotti heti finaalin jälkeen, että Islantia tullaan rankaisemaan edustajiensa toimien vuoksi.

– Euroviisut ei ole poliittinen tapahtuma ja se oli kilpailun sääntöjen vastainen teko. Liput poistettiin nopeasti ja teon seurauksista käydään vielä keskustelua kisan jälkeen, EBU tiedotti Daily Mailin mukaan.

Islanti sijoittui Hatarin esityksellä lopputuloksissa kymmenennelle sijalle. Hollanti voitti kilpailun Duncan Laurencen Arcade-kappaleella.