”Näinkö Suomessa hoidetaan asiat? Salakavalasti, juonittelemalla ja vedättämällä” – Konepajan Bruno -kohu sai Sami Yaffan ärähtämään VR:n suuntaan

Tapahtumapaikka ja kulttuurikeskus Konepajan Brunon ympärillä kuohuu.

VR oli myymässä aluetta muutama vuosi takaperin rautakauppajätti Bauhausille, mutta paikalliset asukkaat, kaupunkiaktiivit ja poliitikot estivät silloisia suunnitelmia toteutumasta. Viime vuonna Yhdysvaltojen entinen Suomen-suurlähettiläs Bruce Oreck halusi ostaa Konepaja-kompleksin, valjastaakseen sen kulttuurikäyttöä varten.

VR ehti jo hyväksyä Oreckin ostotarjouksen ja diili oli määrä lyödä lopullisesti lukkoon 9. huhtikuuta. VR tuli kuitenkin asian suhteen toisiin aatoksiin ja peruutti kaupat 26. maaliskuuta ilmoittaen samalla, että aikoo vielä yrittää etsiä alueesta enemmän maksavaa ostajaehdokasta. Oreck sai kuulla omaavansa vain 48 tuntia aikaa tarjouskilpailuun osallistumiseen, muutoin alue myytäisiin toiselle taholle ja näin miehen mukaan my tapahtui – vieläpä varsinaista pikavauhtia.

Oreck harkitseekin parhaillaan oikeustoimia yksinoikeussopimuksen rikkomisesta. Hän vaatii myös kiinteistöön jo etukäteen investoimansa lähes 100 000 euron summan takaisin maksamista.

Nyt oman panoksensa Brunon ympärillä vellovaan keskusteluun on antanut Hanoi Rocksista, New York Dollsista, Michael Monroen sooloyhtyeestä ja Hellacoptersin riveistä tuttu Sami Yaffa. Voit lukea miehen ”Pelkurien paraatiksi” otsikoiman kirjoituksen alta.

Lisäksi mies kehottaa tuoreimmassa päivityksessään allekirjoittamaan vetoomuksen Vallilan konepajan tulevaisuuden ja oikeudenmukaisuuden puolesta.