Nancy Wilson sanoo Heartin olleen kateellinen Fleetwood Macille

Nancy Wilson pelkäsi yhtyeensä jäävän aina Fleetwood Macin varjoon.
1.5.2024 10:45

Nancy ja Ann Wilsonin johtaman Heart-yhtyeen tarina alkoi 1970-luvun alussa ja pitkä ura on ollut varsin menestyksekäs. Yhtyeellä on plakkarissaan lukuisia hittejä, yli 50 miljoonaa myytyä levyä, useita Grammy-ehdokkuuksia sekä paikka Rock & Roll Hall of Fame -kunniagalleriassa, johon yhtye nimettiin vuonna 2013. Tuoreessa Broken Record -podcastin haastattelussa Nancy Wilson kuitenkin sanoo yhtyeen olleen alkutaipaleellaan hyvin epävarma menestymisestään ja pelänneen erityisesti joutuvansa jäämään samoihin aikoihin suosioon nousseen Fleetwood Macin varjoon.

”He tulivat juuri meitä ennen. Kun Heart alkoi ottaa varovaisia askelia sisälle skeneen, he olivat jo julkaisseet Rumoursin. Me paiskimme hurjasti töitä tehdäksemme levyn ja päästäksemme kiertueelle ja samalla he soivat radiossa jatkuvasti”, Nancy Wilson toteaa.

”Olin heille todella kateellinen, koska bändissä oli kaksi naista, jotka soundasivat yhdessä todella hyvältä ja heillä oli sellaisia akustisia kitarajuttuja jota minä toin meidän bändiimme paljon. Heillä tavallaan oli jo jotain sellaista, mitä me yritimme tavoittaa. Turhauduin, että ’Hitto vie, miten me nyt voimme erottautua?'”

Nancy Wilsonin pelko oli lopulta turha. Bändejä verrattiin toisiinsa hyvin harvoin ja molemmat menestyivät omilla poluillaan. Nancyn mukaan tästä on eniten kiittäminen isosiskoaan Ann Wilsonia.

”Hänen äänensä on tavaramerkki. Se voima ja tapa jolla hän laulaa on ihan oma juttunsa. Olimme onnekkaita, että meillä oli Ann”, Nancy ylistää siskoaan, jonka ääni taipui moneen.

”Pystyimme rokkaamaan todella kovaa, mutta myös rauhallisemmin. Kai meillä sitten oli enemmän monipuolisuutta.”

Lisää luettavaa