Näyttää siltä, että armoitettu koomikko Bill Murray vastaa kesän kummallisimmasta albumi-ideasta

20.4.2017 23:09

Kaikki rakastavat Bill Murrayta. Tai okei, jotkut näyttelijät – kuten Charlien enkelit -elokuvassa Murrayn kanssa näytellyt Lucy Liu – kuulemma vihaavat häntä, mutta yleisö tuntuu syövän vuosikymmenestä toiseen koomikkosuuruuden kädestä. Niinpä tämäkin tempaus otettaneen vastaan riemulla.

New York Times kertoo, että Murray aikoo julkaista levyllisen musiikkia. Ja jotta homma ei menisi liian helpoksi, albumi ei suinkaan sisällä taannoisen Happy Street -kappaleen tapaista easy listeningiä vaan muun muassa Bachia, Schubertia ja Astor Piazzollaa.

Niinpä: Murray sukeltaa levyllään taidemusiikin syövereihin. Johtotähti ei tosin itse juuri Bachin liedejä revitä, vaan tämä jätetään taustaorkesterin huoleksi. Murray sen sijaan lausuu musiikin päälle esimerkiksi Ernest Hemingwayn, Walt Whitmanin ja Mark Twainin tekstejä. Lisäksi mukana on musiikkia esimerkiksi Van Morrisonilta ja West Side Story -musikaalista.

Levyn orkesteria johtaa sellisti Jan Vogler, jonka kanssa Murray kehitti koko levyn idean. Albumi pistettiin ajatuksen tasolla vireille niinkin kauan sitten kuin vuonna 2013, kun Murray ja Vogler tapasivat lentomatkalla.

Näillä näkymin levy esitellään yleisölle elokuussa. Jäämme kiinnostuneina odottamaan, mitä tuleman pitää.

Lisää luettavaa