Neil Young, Bruce Springsteen… – progejätti Yes liittyi klassikkoalbumiensa oikeuksia myyneiden veteraaniaktien joukkoon

Ludwig Binder / Ullstein Bild / AOP

Warner Music Group tiedottaa ostaneensa progejätti Yesin Atlantic Records -aikakauden kappale-/levykatalogin oikeudet. Asiasta uutisoi muun muassa Blabbermouth. Yli viisi vuosikymmentä tahkonnut brittiyhtye on myynyt maailmanlaajuisesti yli 30 miljoonaa levyä.

Viime vuosina kappalekatalogien oikeuksia on myyty tiuhaan tahtiin. Muun muassa Neil Young, ZZ Top, Bruce Springsteen, Bob Dylan ja Fleetwood Mac ovat kaupanneet oikeutensa joko kokonaan tai osittain erinäisille sijoitusyhtiöille.

Tuore kauppa kattaa Yesin klassikkoalbumit kuten Fragilen, Close To The Edgen, Tales From Topographic Oceansin90125:n sekä useita livejulkaisuja ja kokoelmia.

”Koko Yes-perhe kokoontui yhteen ja työskenteli innokkaasti Warner Music Groupin kanssa tämän historiallisen diilin solmimisen eteen ja varmistaakseen, että näitä ikonisia äänitteitä hoidetaan optimaalisella tavalla yli viisi vuosikymmentä mukana matkalla kulkeneiden fanien iloksi, ja että tälle ajattomalle musiikille etsitään uusia yleisöjä”, yhtye kommentoi.

Basisti Chris Squire, laulaja Jon Anderson, rumpali Bill Bruford, kitaristi Peter Banks ja kosketinsoittaja Tony Kaye perustivat Yesin vuonna 1968. Yhtye löi itsensä kansainvälisesti läpi Steve Howen liityttyä remmiin vuonna 1970 ja Rick Wakemanin seurattua perässä vuotta myöhemmin. Rumpali Alan White liittyi kokoonpanoon vuonna 1972.

Yhtye koki uuden tulemisen vuonna 1983 kun Anderson, Squire, White ja alkuperäiskiipparisti Tony Kaye sekä kitaristi Trevor Rabin yhdistivät voimansa. Tätä seurannut 90125-albumi oli myyntimenestys ja poiki yhtyeen tunnetuimman hitin Owner Of A Lonely Heartin.