Neil Young laukoo suorat sanat suhtautumisestaan jäähyväiskiertueisiin – ”Mitäs p*skaa sellainen nyt on?”

Jäähyväiskiertueet ovat juuri nyt kovassa huudossa pidemmän linjan artistitähtien keskuudessa: Elton John ampaisee syyskuussa yli 300 keikkapäivämäärää käsittävälle viimeiselle rundilleen, Paul Simon tekee saman kesällä ja onpa thrash-jätti Slayerkin ripustamassa kitaroitaan naulaan välittömässä lähitulevaisuudessa. Folk/rock -legenda Neil Young ei kuitenkaan ole moiseen ryhtymässä, sillä mies sanoo tuoreessa Rolling Stonen haastattelussa, ettei aio eläköityä niin kauan kuin henki vain miehessä pihisee.

”Kun eläköidyn, ihmiset tulevat huomaamaan sen, sillä olen silloin kuollut”, Young tokaisee ja lisää myöhemmin: ”En aio sanoa, etten ole ’tulossa takaisin’. Mitäs paskaa sellainen nyt on? Voisin mennä soittamaan mikäli minusta tuntuisi siltä, mutta minusta ei tunnu siltä. Minulla on mahtava bändi. Minulla on kaksikin bändiä – Promise of the Real ja Crazy Horse. Molemmat ovat omilla tavoillaan mahtavia. Mutta molemmat voivat esittää myös paljon erilaista tavaraa.”

Mies kertoo itsuvansa tälläkin hetkellä uuden Crazy Horse -albumin päällä ja että varastosta löytyy edelleen myös aiemmin julkaisematon Toast-albumi vuodelta 2001. ”Joten kun lopetan, minulta jää tavaraa julkaistavaksi”, Young sanoo. ”Tällä hetkellä en ole valmis rundaamaan. Minulla on vänkä fiilis kropassani, jota kuuntelen, ja se sanoo ei. Kun aika on oikea, se sanoo kyllä. Kuuntelen vain muusaani ja se sanoo, että pidä vain edelleen taukoa.”

Tuotteliaana miehenä tunnettu Young ei kuitenkaan ole pitänyt taukoa ulkomusiikillisista ekskursioista, sillä hän paljastaa haastattelussa viimeistelevänsä parhaillaan Canary-nimistä science fiction -romaania, jota hän kutsuu ”helvetinmoisesksi sotkuksi”, ja onhan mies mukana myös tyttöystävänsä Daryl Hannahin ohjaamassa Paradox-elokuvassa, jonka Netflix-ensi-ilta on luvassa maaliskuun 23. päivä. Alla rainan traileri.