Neil Youngilta katkaistiin sähköt kesken keikan – moiset pikkujutut eivät soittoa hidastaneet

https://youtu.be/-5DZLXpE9P8

Sedät jaksaa heilua, kuten Lapinlahden linnut aikanaan lauloi – ja välillä ne innostuvat heilumaan yli sovitun soittoajan. Tällöin joutuu tapahtumajärjestäjä hankalaan paikkaan, kun toisaalta mieltä painavat meluhaitoista valittavat lähiseudun asukkaat, ja toisaalta konserttiyleisö haluaa nähdä keikan loppuun saakka. Mutta eihän siinä loppujen lopuksi muu auta kuin laittaa PA-laitteisto pois päältä ja toivoa, ettei kummempaa mellakkaa pääse syntymään.

Neil Young nähtiin tällaisessa tilanteessa viime viikonloppuna Bottlerock Napa Valley -festivaalissa Kalifornian Napassa. Consequence of Sound kertoo, että Young tykitteli yhtyeineen Keep on Rockin’ in a Free World -hittiään, kun kesken kaiken lavalle nousi festivaalityöläinen, joka ilmoitti, että laitteet on pakko pistää pian pois päältä vaikka kesken kappaleen. Young ei uhkauksesta hätkähtänyt ja soitto sai jatkua, kunnes pian PA-kamat todella kytkettiin off-asentoon. Musiikin vietäväksi heittäytynyt artisti kuitenkin jatkoi yhtyeineen soittoa pelkästään lavalla olleiden vahvistinten avustuksella, ja yleisö sai hoitaa lauluosuudet.

Niin sitä pitää! Yläpuolelta voi katsoa tapahtumapaikalla tallennetun videon tilanteen etenemisestä. Kahdeksan minuutin kohdalla alkaa konserttijärjestäjän mitta täyttyä.