Nelisensataa tuntia soittoa – ja sen kuulee! Convulse ennakoi uutuutta loistavalla biisillä

Onpas niin jumalattoman mukavaa kuulla uutta VANHAN koulukunnan deathmetalia.

Sellaista olisi nyt tarjolla Nokialla vuonna 1988 perustetun Convulsen toimesta. Cycle Of Revenge -kappale ennakoi samannimistä albumia, jonka Svart Records julkaisee 18. maaliskuuta. Kappaleen alkupuolen fiilis on suorastaan mahtavan surumielinen, ja myöhemmin tarjoillaan tunnelmia, joista saattaa jollekulle tulla mieleen eräs suomalainen albumitrilogian aikoinaan julkaissut supertrio.

Trio-kokoonpanossa nykyään ryskäävä Convulse purkitti Cycle Of Revengen kahdessa eri sessioissa turkulaisen V.R.-studion uumenissa. Nauhoitusmetodina toimi ”livenä purkkiin”.

– Iso osa uudesta materiaalista on syntynyt jamipohjalta. Olemme äänittäneet treenit melkein kahden vuoden ajan ja soittamassa on käyty ehkä kerran viikossa. Laskeskelin tuossa, että uuden levyn taustalta löytyy nelisensataa tuntia soittoa. Kuinka moni nykybändi voi sanoa samaa?

Uusien tekstien eräänä teemana on ihmisen pahuus.

– Aluksi mietin kirjoittavani myös ”toivosta”, mutta homma muuttui aika pian epätoivoiseksi. Ei auttanut, vaikka annoin kukkien kukkia ja perhosten lentää, naurahtaa Jämsä ja päättää:

– Ehkäpä muutamat otsikot kertovat lisää tunnelmistamme: Nature Of Humankind, War, Into The Void ja Ever Flowing Stream.

Tässäpä maistiaisia: