Nevermore-laulaja Warrel Dane kuollut – sydänkohtaus vei 48-vuotiaan metallikeulakuvan

Warrel Dane esiintymässä Sanctuaryn keulilla vuoden 2015 Rock Hard -festivaaleilla Saksassa. Kuva: Grywnn / Wikimedia Commons

Vuonna 1991 Seattlessa perustetussa Nevermoressa ja sitä edeltäneessä thrash metal -yhtye Sanctuaryssa vaikuttanut laulaja Warrel Dane on menehtynyt. 48-vuotiaan Danen kitaristi Johnny Moraes vahvisti laulajan kuoleman brasilialaiselle UOL-lehdelle.

– Hän kuoli yöllä. Hän sai sydänkohtauksen. Hän oli asunnossa, jossa yöpyi levynsä nauhoitusten ajan, kun kohtaus tapahtui. Annoin hänelle ensiapua ja soitimme ambulanssin, joka tuli paikalle hyvin nopeasti, mutta kun he saapuivat, hän oli jo kuollut, Moraes kertoi Metal Injection -sivuston kääntämässä haastattelussa.

Dane oli Brasiliassa työstämässä parhaillaan ensimmäistä sooloalbumiaan kymmeneen vuoteen. Laulajan aiempaa tuotantoa goottihenkisemmäksi luonnehditun Shadow Work -nimisen albumin oli määrä nähdä päivänvalo vuoden 2018 puolella.

Sanctuary teki vuonna 2012 paluun Nevermoren lopetettua uransa. Uudelleen koottu Sanctuary julkaisi The Year The Sun Died – (2014) ja Inception– (2017) albumit ennen Danen ennenaikaista kuolemaa.

Artikkelia päivitetty 13.12.2017 kello 19.13: Sanctuary julkaisi vuosina 2014 ja 2017 albumit The Year The Sun Died sekä Inception.