Nick Cave kertoo aloittaneensa työt uuden Bad Seeds -albumin parissa – julkaisi jo ensimmäisiä lyriikoitakin

8.1.2023 21:45

Nick Cave vahvistaa aloittaneensa työt uuden Bad Seeds -albumin parissa.

Cave sanoi viime vuonna suunnittelevansa uuden levyn valmistelua kunhan saa ensin kiertuevelvollisuutensa suoritettua.

Nyt muusikko kertoo työstön alkamisesta The Red Hand Files -blogissaan.

”Suunnitelmani tälle vuodelle on tehdä uusi levy Bad Seedsin kanssa”, Cave kirjoittaa fanille osoittamassaan vastauksessa. ”Tämä on sekä hyvä että huono uutinen. Hyvä siksi, että kukapa nyt ei haluaisi uutta Bad Seeds -levyä? Huono puolestaan siksi, että minun pitäisi kirjoittaa se koko perhanan juttu.”

Cave sanoo aloittaneensa prosessin 1. tammikuuta kello yhdeksän aamulla.

”Nyt on 6. tammikuuta. Tässä on kulunut kohta viikko ja olen kirjoittanut jotain, mutta se ei ole järin hyvää, tai ehkä onkin, sitä on vaikea sanoa.”

”Se on aina sama juttu jokaisen levyn kohdalla. Tunnen samankaltaista puutetta, kuin olisin iso, typerä ja tyhjä pukuun pukeutunut paukkupatruuna. Olen vitun kärttyinen ja Susie [Bick] on ollut viikon poissa. Mikään, mikä edes muistuttaa luovaa impulssia, on kaivautunut nukkumaan jonnekin sammalpeitteiseen, sammakoiden asuttamaan koloon.”

Caven mukaan se täytyy tökkiä hereille unestaan, ja jatkaa jakamalla ensimmäiset tulevalle levylle kirjoittamansa rivit:

”Ushering in the year he knelt down/And crushed his brother’s head with a bone.”

Taiteilija itse ei kuitenkaan ollut täysin tyytyväinen tekstiin. Päivitetty versio aiemmasta tuntuisi kuitenkin maistuneen miehelle jo paremmin:

“Ushering in the new year he knelt down / And crushed his brother’s head with a bone / It’s my great privilege to walk you home / In the rain / Hop inside my coat.

“The frogs in the gutter are jumping for God / Amazed of love, amazed of pain / Amazed to land back in the gutter again.”

Lisää luettavaa