Nicko McBrain muistelee haasteita ennen viimeisimmän Iron Maiden -kiertueen alkua – ”En pystynyt edes pitelemään rumpukapulaa kädessäni”

26.5.2024 18:14

Iron Maiden -rumpali Nicko McBrain sai alkuvuodesta 2023 lievän aivoverenkiertohäiriön. Tämän seurauksena vaakalaudalla oli paitsi Iron Maidenin Future Past -maailmankiertue mutta myös muusikon koko ura. Kaikeksi onneksi McBrain kuntoutui ja on sittemmin soittanut kaikki yhtyeen keikat alkuperäissuunnitelmien mukaisesti.

”Kello oli luultavasti kahdeksan tai varttia yli”, McBrain muistelee aivoverenkiertohäiriötään Baptist Healthille. ”Nukuin hetken. Heräsin noin varttia vaille yhdeksän. Samalla kun käänsin kylkeäni, huomasin ettei käsivarteni liikkunut. ’Mitä on meneillään?’, ihmettelin. Vedin käsivarteni ylös. Tunto oli edelleen tallella. ’Missä kaikki kihelmöinti ovat? Miksi käteni on ihan eloton?’, ajattelin. Aloin [puristaa kättäni]. Kun päästin kädestä irti, se vain putosi. Ajattelin ’voi ei.'”

McBrain oli aluksi hyvin huolissaan kuntoutumisesta.

”Ajattelin, että se oli ihan oikeasti siinä”, McBrain sanoo. ”Makasin sängyssä ja yritin liikkua, liikuttaa kättäni, edes sormiani, ja tsempata itseäni tyyliin ’noniin, pystyt tähän.’ Olimme aikatauluttaneet kiertueen kaksi vuotta aiemmin. Olimme lähdössä tien päälle toukokuussa, ja treenit oli määrä aloittaa huhtikuun viimeisellä viikolla. ’Noh, minulla on kolme kuukautta aikaa nähdä, pystynkö vielä soittamaan.’ En pystynyt edes pitelemään rumpukapulaa kädessäni.”

Lisää luettavaa