Nightwish yritti saada legendaarisen luonnonsuojelijan mukaan uutuuslevylleen – ”Hän vastasi meille henkilökohtaisesti”

13.5.2020 21:37

Nightwish-solisti Floor Jansen jutustelee tuoreessa NME:n haastattelussa muun muassa Human. :II: Nature -albumista, Ruotsin karanteenioloista sekä siitä, kuinka pallomme yksi kuuluisimmista luonnonsuojelijoista kieltäytyi yhtyeen kutsusta osallistua sen uutuuslevyn tekoon.

Viimeksi mainittu aihe nousi esiin, kun Jansenilta kysyttiin hyväntekeväisyysjärjestö World Land Trustista.

”Heillä on hieno organisaatio”, Jansen sanoo. ”Levyn päätöskappale Ad Astran video nauhoitettiin yhteistyössä heidän kanssaan. He varjelevat planeettaa ostamalla alueita ja suojelevat niitä. On mielestäni tekopyhää sanoa Brasilialle, että heidän pitäisi pelastaa sademetsänsä kun eurooppalaiset ovat hävittäneet omansa. Samaan aikaan meidän kuitenkin täytyy pelastaa sademetsämme tai joudumme kohtaamaan ilmastokriisin. World Land Trust työskentelee hallitusten kanssa ja auttaa löytämään ihmisille vaihtoehtoisia tulonlähteitä hakkuiden ja metsien hävittämisen sijaan. Et voi vain sanoa ihmisille, että ’Lopeta tämän tekeminen.’ Inhimilliset ja ympäristölliset vaikutukset tulee ottaa huomioon. Löysimme heidät, kun saimme tietää David Attenboroughin olevan tukija…”

Nightwish yritti Jansenin mukaan saada Attenboroughin ikonisen äänen mukaan Human. :II: Naturelle.

”Yritimme saada hänet puhumaan levylle. Kirjoitimme hänelle ja hän kieltäytyi kirjeitse”, Jansen kertoo. ”Oli kuitenkin vaikuttavaa, että hänen asemassaan oleva mies vastasi meille henkilökohtaisesti ja selitti, ettei hänellä ole juuri nyt aikaa.”

Käy lukemassa Jansenin haastattelu kokonaisuudessaan täältä.

Lisää luettavaa