Nimitysuutisia: Marja Kokko Kaiku Entertainmentin johtajaksi

Kokko on tehnyt pitkän uran kotimaisen musiikin ja median parissa muun muassa Universal Musicilla.
17.8.2023 16:00

Pitkän uran kotimaisen musiikin tuotantojohtajana tehnyt Marja Kokko siirtyy Universal Music Finlandilta Kaiku Entertainmentin uudeksi johtajaksi. Kokon vastuulla tulee olemaan Kaiun koko liiketoiminta: levy-yhtiö-, kustantamo- ja tuotantotoiminta. Kokko aloittaa uudessa tehtävässään 1. marraskuuta.

Kokko, 42, on työskennellyt Universal Musicilla yli kymmenen vuotta ensin A&R-managerina ja viimeiset kahdeksan vuotta A&R-johtajana. Syksystä 2022 alkaen hän on vastannut myös markkinoinnin ja brand partnership -osastojen johtamisesta. Aiemmin hän on työskennellyt median, TV:n ja radion eri tehtävissä muun muassa toimittajana, käsikirjoittajana, pr-päällikkönä ja vastaavana tuottajana.

Kaiun artisteja ovat muiden muassa Juha Tapio, Maija Vilkkumaa, Elastinen, Kiki, Frans Harju, Ramses II, Anssi Kela, Mariska, Jonne Aaron sekä Roope Salminen & Koirat. Kaiku on ollut osa Nelonen Mediaa ja Sanomaa vuodesta 2018, ja sen omistus siirtyi kokonaan Sanomalle alkuvuodesta 2023. Samalla Kaiun perustaja Pekka Ruuska siirtyi toimitusjohtajan paikalta konsultoivaan rooliin ja on siirtämässä nyt ruoria Kokolle.

”Tunnen Marjan vuosien takaa ja hän on täydellinen jatkaja Kaiun eteenpäin luotsaamisessa. Hän on todellinen ammattilainen ja alalla arvostettu tekijä”, kommentoi Ruuska.

”On haikeaa lähteä Universalilta, kun asiat ovat hyvin, mutta toisaalta se on juuri oikea hetki mennä kohti uutta”, Kokko toteaa ja jatkaa:

”Olen todella innoissani mahdollisuudesta päästä kehittämään Kaiku Entertainmentia, joka tarjoaa Suomen markkinalla ainutlaatuisen kokonaisuuden artisteille. Se inspiroi myös omaa ajattelua ja tuo mukanaan uutta näkökulmaa. Kaiku on viime vuosina kasvanut, ja osana Nelonen Mediaa toiminnalle on vielä paljon uusia mahdollisuuksia, joita lähdemme viemään eteenpäin yhdessä huipputiimin kanssa. Tulemme tulevaisuudessa kiinnittämään huomiota myös genrejen monipuolisuuteen sekä monimuotoisuuteen artisteissa ja musiikissa.”

Lisää luettavaa