Nine Inch Nails esiintyi vakuuttavasti Twin Peaksissa – tiesitkö, että David Lynch ampui alas bändin ensimmäisen biisiehdotuksen?

Reznorin visiot eivät olleet Lynchin mielestä alun perin tarpeeksi rumia.

https://www.youtube.com/watch?v=uKRUtrNfMQE

Twin Peaksin kolmannella tuotantokaudella riitti kovia musiikkiesityksiä, ja yksi väkevimmistä oli Nine Inch Nailsin show kauden kahdeksannessa jaksossa. Trent Reznor ja kumppanit esittivät Roadhousen lavalla NIN:n Not the Actual Events -ep:n She’s Gone Away -biisin, ja sysimustasta kappaleesta tuli epäilemättä kysyttyä kamaa bändin muillakin keikoilla.

She’s Gone Away ei kuitenkaan ollut ensimmäinen kappale-ehdotus, mitä Reznor tarjosi ohjaaja David Lynchille. Muun muassa Consequence of Sound raportoi Trent Reznorin radiohaastattelusta, jossa maestro mainitsee, ettei Lynch kelpuuttanut hänen ensimmäistä tekelettään mukaan sarjaan.

”Teimme siihen eri biisin, mutta Lynch sanoi, että ’miten olisi joku vähemmän twinpeaksmainen kappale, jokin aggressiivisempi ja rumempi'”, Reznor kertoo. Reznorin aisapari Atticus Ross lisäsi Lynchin jatkaneen, että hän halusi kappaleen nostavan hänen hiuksensa pystyyn.

Reznor teki työtä käskettyä, ja She’s Gone Away syntyi. Kokemus oli muusikolle lopulta varsin antoisa.

”Oli kunnia olla mukana. Lynch on aina ollut sankarini. Olin täpinöissäni, kun kuulin, että hän aikoo tuoda Twin Peaksin takaisin ja tehdä sen vielä siihen tyyliin kuin hän teki”, Reznor sanoi.

”Olin utelias näkemään, mitä siitä lopulta tuli, koska emme tienneet sen enempää kuin kukaan muukaan. Kuvasimme osuutemme ja pari kuukautta myöhemmin hän pyysi minut kotiinsa katsomaan, mitä nauhalle oli tarttunut.”