Nirvanan 600 dollarin levytyssopimus ihmeteltävissä

Nirvana-uutisia näyttää tippuvan vähän joka suunnasta juuri nyt, kun parikymppisiä viettävästä In Utero -albumista julkaistaan uusi versio 23. syyskuuta. Pitkäsoiton uusi laajennettu näkemys sisältää kaikkiaan seitsemänkymmentä (!) kappaletta.

Mutta niin, niitä uusia uutisia. Nirvanan ensimmäinen levy-yhtiö Sub Pop on nyt asettanut nähtäväksi yhtyeen ensimmäisen levytyssopimuksen, jonka arvo oli kuusisataa dollaria. Levy-yhtiön kommentti on puhutteleva: ”Six hundred bucks well spent – not that we had it at the time.” Tutustu pahviin täällä.

Sub Popin ja Nirvanan kolmen levyn mittainen diili poiki ainoastaan Bleach-debyytin, jonka jälkeen monikansallinen Geffen nappasi seattlelaisyhtyeen hellään huomaansa. Ja jos oli Sub Pop aikoinaan tyytyväinen kuudensadan dollarin sopimukseen niin samoilla linjoilla taitaa olla myös Geffen – onhan Nirvanan kakkoslevy Nevermind myynyt maailmanlaajuisesti noin kolmekymmentä miljoonaa kopiota.

Kerrottakoon myös, että Heart-Shaped Box -videon director’s cut -versio on päätynyt internetin syövereihin. Sen voi katsoa tässä alla: