Nita Strauss kertoo, miten selviytyi päihdeongelmistaan: ”Poikaystäväni uskoo ’kovaan rakkauteen'”

3.12.2018 10:04

Alice Cooperin kitaristina parhaiten tunnettu, tällä hetkellä sooloalbumiaan promotoiva Nita Strauss antoi hiljattain tavallista henkilökohtaisemman haastattelun. Chasing Glory with Lilian Garcia -podcastissa vieraillut kitaraguru kertoi ajautuneensa elämässään vaikeuksiin alkoholin kanssa ja selvinneensä kuiville kolmisen vuotta sitten. Haastattelusta kertoo tekstimuodossa Blabbermouth.

Strauss kiittää selviytymisestään pitkäaikaista miesystäväänsä Josh Villaltaa, joka pakotti kitaristin päättämään, valitseeko hän viinan vai parisuhteen. Ratkaiseva hetki koettiin New Orleansissa vuonna 2015.

”Olin kaupungissa ensi kertaa, ja hän halusi lähteä kavereidensa kanssa Bourbon Streetille. Olin ollut tuolloin juomatta kolmen tai neljän viikon ajan, kun edellisellä kerralla olimme taas riidelleet”, Strauss kertoo haastattelussa.

”Josh on aina uskonut ’kovaan rakkauteen’. Hän on aina suhtautunut raittiuteeni sillä tavalla, että ’tuen sinua, mutta en aio muuttaa tapaa, jolla itse elän elämääni. Aion lähteä baariin ja voit tulla mukaan, jos haluat, tai sitten voit jäädä kotiin.'”

”Olen tavallaan kiitollinen, että hän teki niin, koska se pisti minut kovan paikan eteen. Olisin voinut jäädä kotiin ja olla juomatta. Josh ei missään vaiheessa lopettanut dokailua, mutta hän ei halunnut minun juovan, koska jos juon, alan haastaa riitaa ja ylireagoin asioihin ja teen kaikenlaista tyhmää.”

Strauss päätti lähteä mukaan Bourbon Streetille, ja ilta meni iloisesti päin mäntyä. Pariskunta alkoi riidellä, ja lopulta kumpikin lähti omille teilleen. Strauss palasi hotellille ensin, ja kun Villalta tuli myöhemmin perässä, tämä ilmoitti, että oli aika tehdä valintoja.

”Josh sanoi, etten halua sinua enää elämääni, jos tämä jatkuu näin. Olemme aina rakastaneet toisiamme, mutta silloin hän sanoi, että jos tämä on tällaista, sinun täytyy valita. Olin käynyt tätä vääntöä jo pitkän aikaa vanhempieni, bändin ja kaikkien kanssa, ja lopulta hän sanoi, ettei voi jatkaa kanssani jos asiat eivät muutu”, Strauss kertoo.

Strauss ei halunnut ottaa riskiä, että Villalta todella lopettaisi suhteen, joten juominen sai jäädä. Ja samalla tiellä ollaan edelleen.

”Kun olin lopettanut juomisen, vanhempani soittivat hänelle kiitospuhelun. Bändin jätkät ja kaikki huomasivat tilanteen ja kehuivat, että hyvältä näyttää”, Strauss kertoo.

”Yhtäkkiä sain nukutuksi kunnolla enkä saanut enää raivokohtauksia tyhmien asioiden vuoksi. Mieleni on nyt paljon kirkkaampi ja olen ymmärtänyt, ettei kaikkea tarvitse ottaa niin vakavasti.”

Lisää luettavaa