Nostalgiatrippi 1990-luvulle – helsinkiläinen Rules pisti vanhan Weezer-suosikin aivan uuteen uskoon

Miltä kuulostaa Weezer syntikkapop-muodossa? Rules tarjoaa tällaiseen kysymykseen vastauksen. Iiti Yli-Harjan ja Sarra Keppolan muodostama popduo otti käsittelyynsä Weezerin debyyttilevyllä vuonna 1994 alun perin julkaistun Say It Isn’t So -biisin ja sovitti sen tyystin uusiksi. Cover julkaistaan singlemuodossa 11. kesäkuuta, ja singlen toisena kappaleena kuullaan Rulesin omaa tuotantoa edustava Florence.

Weezer-coverin kaveriksi on tehty myös musiikkivideo, ja tämä tuotos tulee nyt ensi-iltaan Soundin verkkosivuilla. Katso ja kuuntele ylempää. Videon on ohjannut Pekka Härkönen, joka kuvailee teoista näin:

”Video on hyvän mielen nostalgiatrippi 1990-luvulle, jonka itse vietin Savonlinnan lähiöissä. Weezer julkaisi kaksi ensimmäistä albumiaan noihin aikoihin, ja rakastuin syvästi molempiin. Kun kuulin Rulesin upean Say It Ain’t So -version, aloin välittömästi nähdä välähdyksiä musiikkivideosta päässäni. Siispä pyysin heitä viettämään kesäiltaa kanssani.”

Rules kertoo suunnitelmistaan Facebookissa täällä ja Instagramissa täällä. Yhtyeen nimetön debyyttilevy julkaistiin viime vuonna.