Nuori Lars Ulrich sai kerran kovan oppitunnin, kun yritti juopotella Lemmyn tahdissa

4.12.2023 13:51

Lemmy Kilmister on poissa, mutta legenda elää. Motörhead-johtaja poistui keskuudestamme vuonna 2015, mutta miehen käheää ääntä voi kuulla edelleen bändin kymmeniltä levyiltä – sekä Youtubesta löytyvistä haastattelupätkistä, joissa mies kertoo kaikenmoisia asioita kaikenmoisista aiheista. Kuten vaikka siitä, miten nuori Lars Ulrich yritti näyttää idolilleen juopottelemisen mallia ja sai kokea seuraukset nahoissaan.

1990-luvulla äänitetyssä videohaastattelussa Lemmy muistelee, miten hän tapasi ensi kertaa 14-vuotiaan Ulrichin. Tuleva Metallica-rumpali toimi teini-ikäisenä YHdysvaltain länsirannikolla toimineen Motörhead-fanikerhon johtajana, ja pestin myötä nuorukainen pääsi tapaamaan sankareitaan, kun nämä majailivat Beverley Sunset -hotellissa. Kohtaaminen sujui huuruisissa merkeissä.

”Hän tuli hotellille ja yritti juoda drinkkejä samaan tahtiin kuin me, mikä on aika hölmöä, jos olet jotain 14-vuotias. Sitten hän yhtäkkiä kysyi, voisiko hän mennä meidän huoneeseemme hetkeksi”, Lemmy muistelee.

”Minä vastasin, että mikäs siinä, ja sitten hän hyvin herraskaisella tavalla oksensi suoraan rinnuksilleen. Niinpä putsasin häntä vähän ja lähetin hänet taas ulos. Piruparka.”

Tuotakin lienee muisteltu myöhemmin, kun Metallica esimerkiksi soitti The Lemmys -nimellä Motärhead-covereita Kilmisterin 50-vuotispäivillä. Ja levyttipä Motörheadkin Metallicaa myöhemmin, kuuntele bändin Enter Sandman -versio alta:

Lisää luettavaa