Nyt ei mennyt Abbathin keikka putkeen – black metal -legenda oli aivan liian humalassa esiintymään, mutta kapusi silti lavalle

Entisen Immortal-nokkamies Abbathin eilisiltainen keikka Buenos Airesissa epäonnistui pahemman kerran. Raporttien mukaan tanakassa laitamyötäisessä operoinut mies yritti polkaista keikan aluksi Count the Dead -kappaleen käyntiin kaksi tai kolme kertaa ennen kuin paiskasi kitaransa maahan ja hyppäsi yleisön sekaan. Lopulta lavalle palannut mies yritti vielä soittaa Tyrantsin, mutta päätyi jälleen kerran läväyttämään soittimensa lavan pintaan ja poistui paikalta palaamatta enää takaisin.

Paikallisen median mukaan konsertin alku viivästyi kaksi tuntia, eivätkä lämppärit ehtineet esiintyä kuin muutaman minuutin per yhtye. Kaiken kukkuraksi kitaristi Ole Andre Farstadin kerrotaan riidellen Abbathin kanssa ennen keikkaa sillä seurauksella, että kitaristi otti ryhmästä loparit. Tämä tieto on kuitenkin toistaiseksi vahvistamatta, mutta joka tapauksessa miestä ei ”keikan” aikana lavalla nähty.

Paikalla olleet katsojat eivät olleet erityisen ilahtuneita todistamastaan katastrofista ja keikan päättyminen ennen aikojaan poiki myös väkivaltaisia välikohtauksia konserttipaikan ulkopuolella.

Abbath itse tiedotti aiemmin tänään peruuttaneensa Etelä-Amerikan kiertueen jäljellä olevat konsertit.

”Joudumme raskain sydämin peruuttamaan Abbathin Outstrider-kiertueen loput Etelä-Amerikan keikat”, Abbathin Facebook-sivuilla kirjoitetaan. ”Emme kykene soittamaan viimeisiä Argentiinan- ja Brasilian-keikkoja hoitoa vaativista terveyssyistä. Pahoittelemme tilannetta syvästi faneiltamme, paikallisilta promoottoreilta ja Matrix Entertainmentilta, joka on työskennellyt kovasti kiertueen toteutumisen eteen. Toivomme voimamme korvata tämän teille jonakin päivänä. Olemme todella pahoillamme.”

Voit katsoa videomateriaalia epäonnistuneelta keikalta tuosta ylempää.

It is with heavy heart that we have to announce the cancellation of the remainder of the Abbath South American…

Posted by ABBATH -Official- on Thursday, November 14, 2019