Nyt jyrätään! Sami Yaffa esittelee soolotuotantoaan, ensimmäinen single ja video julki

Hanoi Rocksin basistina nimensä historiankirjoihin kirjoittanut Sami Yaffa on operoinut myöhemmällä iällä monenmoisissa kokoonpanoissa, mutta ensimmäinen soololevy on antanut odottaa itseään. Nyt asia korjaantuu, sillä The Innermost Journey to Your Outermost Mind -albumi tulee julki syyskuussa. Tänään tuotokselta esitellään yleisölle ensimmäinen single, ja biisiin on tehty myös musiikkivideo kyytipojaksi. Katso ylempää!

Last Time on ekoja biisejä, jonka kirjoitin tätä levyä varten Brooklynissä jo vuonna 2015. Se kertoo kahden ihmisen välisestä pattitilanteesta. Ja siitä, miten vaikeaa tapojen muuttaminen on, vaikka kuinka lupailee. Kyse on turhautumisesta ja ahdingosta”, Yaffa kertoo tiedotteessa.

Soolouransa ohella Yaffa operoi Michael Monroen rinnalla Monroen nimikkoyhtyeessä. Kun Monroen kanssa soitetaan virtaviivaista rockia, soolona Yaffa kokeilee monipuolisempaa ilmaisua.

”Olen aina digannut sellaisia bändejä kuin The Clash ja Rolling Stones. Ne soittavat kantria, funkia, reggaeta ja rock`n`rollia, ja kuulostavat silti itseltään koko ajan. Samaa monipuolisuutta haluan omalle levylleni.”

Yaffan soololevyllä soittavat myös nuoruusvuosien ystävä Janne Haavisto (rummut) sekä Michael Monroe Band -kollega Rich Jones (kitara).

”Haluan nostaa esiin myös levy-yhtiön Gabi Hakasen: hän antoi minulle vapaat kädet tehdä juuri sellainen levy kuin itse tahdon. Sellainen siitä myös tuli.”