Oasis-yhtyeen yllätys julki: juhlii menestyslevyään uudella laajennetulla painoksella

Yhtye kiusoitteli juhlapainosta alkuviikosta.
23.5.2024 12:53

Oasis julkaisi alkuviikosta some-kanavissaan mystisen videopätkän, joka hämmensi faneja ja sai nopeasti villit huhut yhteenpaluusta ja kiertueesta liikkeelle. Nyt yhtye on vahvistanut, että kyse ei ole sellaisesta vaan bändi julkaisee tänä vuonna 30 vuotta täyttävästä Definitely Maybe -esikoislevystään uuden juhlapainoksen.

Definitely Maybe -juhlapainos julkaistaan muun muassa neljän vinyylin deluxe-pakettina, kahden cd:n boksina, värivinyylinä, kasettina sekä digitaalisesti. Juhlalaitos sisältää muun muassa ennen julkaisemattomia Monnow Valleyssä äänitettyjä versioita levyn kappaleista sekä Sawmills-studiossa tehtyjen äänitysten ylijääneitä ottoja. 30-vuotisjuhlapainos julkaistaan elokuun lopussa.

30. elokuuta 1994 julkaistu Definitely Maybe, joka poiki hitit Supersonic, Shakermaker ja Live Forever, oli etenkin yhtyeen kotimaassa Englannissa jättimenestys, joka sai hyvän vastaanoton niin yleisöstä kuin kriitikoilta. Levy piti kotimaassaan pitkään hallussaan nopeimmin myyneen debyyttialbumin ennätystä (jonka rikkoi myöhemmin Arctic Monkeys) ja sitä on myyty maailmalla tähän päivään mennessä noin 9 miljoonaa kopiota. Rolling Stone -lehti rankkasi levyn vuonna 2020 julkaistulla kaikkien aikojen 500 parasta albumia -listallaan sijalle 217.

Lisää luettavaa