Oceanhoarsen sisällä oli ”hiukan myrskyistä”, joten muutoksia piti tehdä – uusi jäsen on tuttu kaveri

5.4.2024 12:37

Helsinkiläinen Oceanhoarse palaa liikekannalle uudistuneella kokoonpanolla. Orkesteri julkaisi uuden Killer & The Queen -singlen musiikkivideoineen, ja tiedotteessa bändi kertoo viime aikojen kuulumisiaan. Paljon on ilmeisesti tapahtunut.

“Bändin sisällä oli hiukan myrskyistä edellislevy Heads Will Rollin julkaisun aikoihin ja homma eskaloitui, siihen että basistimme Jyri Helko päätti lähteä Hoarsesta”, kitaristi Ben Varon kertoo tiedotteessa ja jatkaa:

“Omakin puhti alkoi olla lopussa monen vuoden taukoamattoman työskentelyn jälkeen, ja useamman kuukauden täysi breikki bändihommista tuntui olevan oikea ratkaisu siihen väliin. Muttei mennyt kauaakaan kun mulle, Joonakselle (Kosonen, laulu) sekä Ocelle (Oskari Niemi, rummut) oli selvää, että haluamme vielä jatkaa bändinä ja tehdä musaa yhdessä. Ja tiesin tarkalleen kenelle soittaa avautuneesta basistin pestistä.”

Oceanhoarsen uusi basisti on mies nimeltä Silver Ots, ja hän onkin tuttu tapaus kaikille Varonin musiikkitaivalta seuranneille. Hän oli nimittäin Amoralin toinen alkuperäiskitaristi.

“Taisimme olla 15-vuotiaita, kun aloittelimme Amoralia Silverin kanssa, joten yhteistä historiaa meillä riittää. Olen aina pitänyt häntä yhtenä skenen parhaista riffisäveltäjistä, joten tiesin, että hänessä saisimme loistavan basistin lisäksi myös helvetinmoisen biisinikkarin bändiin. Tulokset puhuvatkin puolestaan, sekä nyt julkaistava ensimmäinen single tällä kokoonpanolla on Silverin sävellys”, Varon kertoo.

“Bändi oli jännässä välitilassa, kun jätkät ottivat minuun yhteyttä”, Silver puolestaan tuumaa. “He olivat paahtaneet täysiä eteenpäin useamman vuoden, mutta nyt oli muutoksen tuulia ilmassa. Päätimme ottaa oman aikamme ja koettaa löytää ensin yhteisen sävelen. Sittenpähän nähtäisiin, millaista kamaa mahtaisi syntyä yhdessä. Killer & The Queen oli yksi ensimmäistä jutuista, mitä aloimme työstää yhdessä.”

Killer & The Queen esittelee Hoarsen groovempaa puolta”, laulaja Joonas Kosonen jatkaa. “Biisin lyriikoissa pureudutaan lähipiiristä mahdollisesti löytyviin vihollisiin. Niihin, jotka olet mennyt päästämään niin lähelle ettet edes huomaa heidän oikeita aikeitaan. Olemme bändinä todella ylpeitä tästä biisistä, ja tuntuu kuin olisimme syntyneen uudelleen vaikeuksien jälkeen. Pieni epämukavuus toden totta antaa lisäpotkua taiteeseen!”

Tarkasta tuore kappale alempaa:

Lisää luettavaa