Olen suomalainen -ikivihreä päivitettyyn muotoon

25.2.2014 09:31

Tänään julkaistiin Kansalaiset Feat. Medborgare -projektin uusi versio Kari Tapion Olen suomalainen -ikivihreästä. Sen esittävät kaksitoista ihmistä, joilla on Suomen kansalaisuus, mutta joiden juuret ovat joka puolella maailmaa: Senegalista Kiinaan ja Syyriasta Peruun.

Muusikko Totte Rautiaisen tekemä uusi sovitus julkaistaan sekä ei-kaupallisena cd:nä että musiikkivideona.

Olen suomalainen haastaa pohtimaan, kuka on suomalainen, mitä suomalaisuus tänään tarkoittaa ja keitä kaikkia se koskettaa. Entä mitä kaikkea pitää sisällään laulun kohta on täällä kansa, jonka kyyneleistä aikaan saisi aika monta valtamerta?

Uusiosovituksen esittäjiin kuuluvat muiden muassa perulainen oopperalaulaja Milagros Samanamud, Intiasta Suomeen adoptoitu Sade Kiiskinen, Tatarstanissa lukuisia listahittejä tehnyt järvenpääläinen Cemile Nisametdin sekä muun muassa Giant Robotin ja Palefacen kanssa työskennellyt Hossni Boudali.

Muut laulajat ovat Neva De Vizcaya, Yonca Kurtoglu Ermutlu, Henry Friman, Burhan Hamdon, David Dunfei He, Abdirahim ”Husu” Hussein, Julieth Leinola ja Fatou-Maaria Niang.

Musiikkivideolla esiintyy yli viisikymmentä suomalaista, muun muassa meksikolais-suomalainen korutaitelija Jaime De Vizcaya, taekwondon Suomeen 1970-luvulla tuonut korealaislähtöinen Dae Jin Hwang ja eduskunnassa vaikuttava, vuoden pakolaisnaiseksi valittu afganistanilaistaustainen Nasima Razmyar.

Videon ovat tehneet talkootöinä ohjaaja Petri Krook sekä kuvaajat Ossi Kajas ja Sami Kero. Kansalaiset Feat. Medborgare on taloudellista voittoa tavoittelematon projekti.

Lisää luettavaa