”Olin paskoa housuuni” – Ensiesiintyminen Alice Cooperin rinnalla jäi ex-kitaristin mieleen yllättävän käänteen vuoksi

Damon Johnson ei ollut osannut varautua lähikontaktiin kuristajakäärmeen kanssa.
10.5.2024 11:05

Kitaristi Damon Johnson on soittanut urallaan monessa tunnetussa yhtyeessä ja monien tunnettujen artistien kanssa. Oman Brother Cane -bändin lisäksi Johnson on toiminut kitaristina muun muassa Lynyrd Skynyrdissä, Thin Lizzyssä ja Black Star Ridersissa sekä soitti Alice Cooperin bändissä vuosina 2004–2005 ja uudelleen 2009–2010.

Tuoreessa Talk Louder -podcastin haastattelussa Johnson muisteli aikaansa Cooperin riveissä ja sanoo ensimmäisen esiintymisensä kauhurokkarin rinnalla jääneen ikuisesti mieleen – eikä pelkästään hyvällä tavalla.

”Pidimme kolme päivää treenejä ja kävimme show’ta läpi. Tyyliin ’Ballad of Dwight Fryn jälkeen katso, ettet seiso tässä, koska tuomme giljotiinin tähän’ tai ’tässä kohtaa Alicella on miekka, joten varo sitä’. Katsoin kaikkia niitä muistiinpanoja ja hämmästelin, että vau, tämä on kuin Broadway-musikaali. Olin todella innoissani”, Johnson kertaa.

”Tiesin, että kun tuli Is It My Body -kappaleen vuoro, minun piti kävellä lavan reunalle soittamaan sen kitaralickiä. Cooper oli sanonut minulle, että ’Sinun pitää työntää se kitara yleisön kurkusta alas. Älä yhtään himmaile’. Menin sinne ja alan soittaa introa. Kuusi spottivaloa osoittaa minua ja tunnen olevani kuin Thor vasaroineen vuoren huipulla.”

”Tunsin Alicen kävelevän vierelleni ja laskevan kätensä hartialleni. Hän tuli siihen laulamaan biisin avausrivejä. Yhtäkkiä naamallani olikin valtava kuristajaboa. Mistä kukaan ei ollut maininnut sanaakaan. Ei yhtäkään sanaa.”

”Olin paskoa housuuni siinä 8000 ihmisen edessä. Käärmeet ovat ihan okei, jos tiedän näkeväni sellaisen. Mutta älä helvetissä heitä sellaista naamalleni. Seisoin siinä ja tuijotin vain vasenta kättäni ajatellen, että heti kun rummut tulevat mukaan minä lähden tästä helvettiin. Se oli kuin suoraan Spinal Tapista!”, Johnson nauraa.

”Miksette vain voi kirjoittaa settilistaan ’käärme’, kun sellainen tulee? Ei siihen tarvita muuta. Is It My Body kauttaviiva käärme!”

Lisää luettavaa