Olipa kerran uhkea, intohimoinen nainen nimeltä Rosie – näin syntyi eräs AC/DC:n rakastetuimmista klassikoista

22.3.2022 10:14

AC/DC:n Whole Lotta Rosie (1977) on kappale, jonka sanomaa ei liiemmin tarvitse rivien välistä etsiä. Bon Scott laulaa biisillä hyvin selkeästi siitä itsestään: laulaja tapasi kerran isokokoisen tasmanialaisnaisen, jota tässä yhteydessä kutsutaan Rosieksi, ja pari päätyi viettämään kuuman yön yhdessä. Niinkin kuuman, että tapaus piti ikuistaa lauluun saakka.

Ultimate Classic Rock innostui kertomaan seikkaperäisemmin, miten AC/DC:n rakastetuimpiin fanisuosikkeihin kuuluva kappale sai alkunsa. Angus Young kertoi biisistä vuosituhannen vaihteessa julkaistussa haastattelussa, ja hänen mukaansa laulu syntyi pitkälti sattumalta.

”Bon lähti kerran keikkamme jälkeen kävelylle ja harhaili pitkin katuja alueella, missä oli paljon pieniä klubeja. Siinä hänen kulkiessaan eräs tyttö nykäisi häntä oviaukosta. Tyttö veti hänet sisään ja sanoi, että tulepas tänne. Bon ajatteli, että miksipä ei. Tyttö oli siellä kaverinsa kanssa, ja Bon päätyi jäämään yöksi”, Angus muisteli.

”Tämä Bonin heila oli isokokoinen tyttö. Silloin ei tainnut olla olemassa mitään painonvartijoita. Hän sanoi, että ’kuule Bon, olen ollut tässä viime kuukausina 28 kuuluisan tyypin kanssa’. Hän alkoi sitten luetella poliitikkoja ja muita hahmoja, joita hän oli tapaillut. Kun Bon seuraavana aamuna heräsi, tyttö luuli hänen edelleen nukkuvan ja sanoi samassa huoneessa olleelle kaverilleen: ’Kaksikymmentäyhdeksän.'”

”Tytön nimi oli Rosie, ja Bon ajatteli, että siinä olisi hyvä nimi biisillä. Hänen mukaansa tämä tyttö ansaitsi tulla ikuistetuksi runomuodossa.”

Epäilemättä! Mitähän mahtaa kuulua Rosielle nykypäivänä? Liekä nainen tunnistanut itseään kappaleesta? Siinäpä olisi kiinnostava aihe jollekin tutkivalle journalistille.

Lisää luettavaa