”Olisi pitänyt erota jo 5-6 vuotta sitten”, sanoo entinen Soulfly-kitaristi – Ei kuitenkaan halunnut jättää bändiä ”roikkumaan”

Marc Rizzo sanoo olleensa kuitenkin lojaali niin pitkään kuin vain pystyi.

Max Cavaleran (ex-Sepultura, Cavalera Conspiracy, Killer Be Killed, Go Ahead And Die) kipparoiman Soulfly-yhtyeen pitkäaikainen kitaristi Marc Rizzo (kuvassa oikeassa laidassa) ilmoitti yllättäen aivan bändin kiertueen kynnyksellä eroavansa yhtyeestä. Rizzo kertoi sosiaalisen median päivityksissään keskittyvänsä sooloprojektiinsa, koska se on hänen mukaansa ”terveellisempi ympäristö”.

Tuoreessa Doc Coylen juontamassa The Ex-Man -podcastin haastattelussa Rizzo sanoo, että hänen olisi pitänyt lähteä eri teille jo vuosia sitten, mutta tunsi olevansa lojaali eikä halunnut jättää bänditovereitaan pulaan.

”Rehellisesti sanoen olin mukana liian pitkään. Minun olisi pitänyt erota… Halusin lähteä jo tyyliin viisi tai kuusi vuotta sitten. Minun mielestä se oli se piste, jolloin asiat alkoivat lähteä alamäkeä. Siihen liittyy paljon juttuja, jotka ovat ilmiselviä, jos katsot nyt jotain livetaltiointeja tuolta ajalta. Tämä ei ole mitään minun pilkunviilaamistani, sillä fanit ovat puhuneet näistä. Mene mille tahansa keskustelulaudalle, niin fanit puhuvat niistä samoista asioista. Minun olisi pitänyt erota jo 5-6 vuotta sitten”, Rizzo sanoo.

”Mutta omatuntoni kolkutteli ja tunsin velvollisuudekseni jäädä. En halunnut jättää muita roikkumaan. Olihan minulla kuitenkin iso rooli riffittelijänä keikoilla ja levyillä. Mutta onneksi asiat menivät kuten menivät. Korona avasi silmäni monille asioille ja olen nyt paljon paremmassa paikassa.”

Soulfly lähti lopulta kiertueelle Fear Factory -kitaristi Dino Cazaresin kanssa. Max Cavalera on myös järjestäen tyrmännyt kaikki Rizzon puheet ja väitteet siitä, että bändin ilmapiiri olisi ollut huono. Cavaleran mukaan Rizzo yrittää vain saada fanit puolelleen pukiessaan marttyyrin viittaa ylleen.