”Valheita ja hevonpaskaa” – Max Cavalera päivittelee entisen Soulfly-toverinsa puheita

EPA-EFE / Kiko Huesca / AOP

Jos Sepulturassa kalisutetaan edelleen ikivanhoja Max Cavalera -aikojen luurankoja, ei Soulflyssa näytä olevan sen parempi tilanne. Cavaleran tuoreemman yhtyeen pitkäaikainen kitaristi Marc Rizzo poistui ensin kaikessa hiljaisuudessa yhtyeen kiertuekokoonpanosta, ja myöhemmin mies ilmoitti ykskantaan, ettei hän ole enää mukana bändissä. Eikä yhteistyön päättyminen tapahtunut mitenkään mukavissa merkeissä.

Rizzo kertoi medialle, että eroon oli useita syitä. Perhe-elämää ja kiertuehommia oli vaikea yhdistää eikä yhtyeessä ollut enää yhtä hyvää vipinää kuin joskus aiemmin. Lopullisesti mitta kuitenkin täyttyi, kun rahat alkoivat pandemia-aikana loppua eikä bändiltä tullut minkäänlaista tukea.

”Ei ollut puhetta lainoista. Ei mitään sellaista, että ’hei, tehdään livevideo, jotta bändin jäsenet saisivat vähän tuloja, tai vaikka joku merchandise-diili’. Monet muut tekivät sellaisia. Soulfly ei tehnyt mitään soittajien tai kiertueporukan eteen. Se ei ole oikein tällaisina aikoina”, Rizzo sanoi Rock Talks -podcastin haastattelussa.

Nyt Max Cavalera kertoo oman näkökantansa asiaan. Chicagolaisen Metal Kaoz -sivuston jututtama Cavalera puhuu aiheesta hivenen ristiriitaisesti: toisaalta hän painottaa, ettei halua puhua entisestä bänditoveristaan pahaa, mutta samaan hengenvetoon hän kutsuu Rizzoa valehtelijaksi ja selkäänpuukottajaksi. Haastattelusta uutisoi myös Blabbermouth.

”Kaikki nämä sytökset sattuvat. Niitä koskee kuulla kaiken sen jälkeen, mitä teimme hänen eteensä, ja teimme paljon. Otimme hänet mukaan levyille ja pidimme hänestä hyvää huolta, kohtelimme häntä aina todella hyvin. Ei ole mukavaa kuulla hänen puukottavan meitä tuolla tavalla selkään. Hän selvästi yrittää saada fanit minua vastaan ja tehdä itsestään uhrin”, Cavalera sanoo.

Cavalera vihjaa, että jonkinlainen hermoromahdus voisi selittää Rizzon puheita. ”Hän jopa sanoi itse jossain haastattelussa, että hän koki henkisen romahduksen kuukausi sitten tai jotain vastaavaa.”

”Monet Soulflyn entisistä jäsenistä ovat ystäviäni”, Cavalera jatkaa. ”Yleensä ihmiset ovat bändissä aikansa, ja ystävyys säilyy. Hän kuitenkin vaikuttaa tosi katkeralta. Se on kurjaa kuulla. Se sattuu, koska tiedän, että nämä syytökset ovat valheita ja hevonpaskaa, ne ovat kaikki hänen hullun mielensä kehitelmää. Enpä tiedä, tämä on outo tilanne.”

Rizzon tilalle Soulfyn kiertuekitaristiksi on pestattu Fear Factorystä tuttu Dino Cazares, eli siltä osin karavaani jatkaa kulkuaan. Ikävän varjon tämä Rizzo-kuvio kuitenkin langettaa yhtyeen ylle.