Omnium Gatherum sukeltaa 1980-luvun tunnelmiin – Markus Vanhala kertoo tulevista julkaisuista ja uudesta bändistäkin

17.5.2023 09:41

Melodinen death metal -yhtye Omnium Gatherum julkaisi kehutun Origin-studioalbumin vuonna 2021. Kesäkuun alussa puolestaan ilmestyy neljän biisin mittainen ep Slasher. Kolmen oman sävellyksen lisäksi ep:ltä löytyy Flashdance-elokuvasta tuttu kasarihitti Maniac.

– 80-luvun juhlavat meiningit ovat OG:n maailmassa vahvasti läsnä, ja myös Maniac on soinut ahkerasti illanvietoissa. Sitten tuli idea, että kappale voisi taipua OG-muottiin, hymähtää Vanhala.

– Sovituksen ideana oli taas se, että lainakappale väännetään täysin meidän kuuloiseksi. Moni saattoi esimerkiksi ajatella, että meidän Maniacissa lauletaan puhtaasti, mutta mitä vielä!

– Suurin syy ep:n ulos laittamiseen liittyy silti yhtyeen kokoonpanoon. Kitaristi Nick Cordle on nyt ollut mukana reilun vuoden, ja halusimme esitellä Nickin myös bändin virallisella julkaisulla.

Onko Omnium Gatherumin seuraava täysimittainen albumi jo työn alla?

– Hiljalleen. Uusia biisejä alkaa selvästi tulla, ja seuraava levy ilmestyy mitä luultavimmin ensi vuoden aikana.

Vilkaistaanpa kohti tulevaa myös toiselta kantilta, sillä lähikuukausien aikana tapahtuu mielenkiintoisia, joskin vielä savuverhon takana pidettäviä asioita.

– Olen mukana ihan uudessa yhtyeessä. Materiaali on raskasta, tarttuvaa ja varsin goottihenkistä. Melkein uskaltaisin luvata, että tämän orkesterin ulostuloa kannattaa odottaa, sanoo kitaristi mystisesti.

– Meillä on levytyssopimus saksalaisen lafkan kanssa, ja debyyttialbumin nauhoitukset ovat parhaillaan meneillään.
Lisättäköön vielä se, että bändin kokoonpanossa vaikuttaa varsin nimekkäitä muusikoita niin Suomesta kuin muualtakin!

Teksti: Timo Isoaho
Haastattelu on julkaistu Soundissa 5/23.

Lisää luettavaa