”On surullista, miten jotkut yrittävät rahastaa Dustyn kuolemalla” – ZZ Top varoittaa häikäilemättömästä bisneksestä

Dusty Hill.
Bruno Marzi / MEGA / AOP

ZZ Topin basisti Dusty Hill kuoli 28. heinäkuuta 72-vuotiaana. Suru-uutinen kirvoitti voimakkaita reaktioita läpi musiikkimaailman, ja kun Hillin menetys veti yleisön tunteelliseksi, ovat jotkut keksineet rahastaa tragedialla.

Ultimate Classic Rock kertoo ZZ Topin varoittavan yleisöä Dusty Hill -teemaisista merchandise-tuotteista, joita on alkanut näkyä siellä täällä – ja joita bändi tai Hillin perhe eivät ole millään muotoa hyväksyneet. Pitkäaikaisen ystävän ja perheenjäsenen kuolema ei ole sellainen asia, jolla bändi todellisuudessa haluaisi tehdä rahaa.

”ZZ Top, yhtyeen edustajat sekä Dusty Hillin perhe ovat saaneet tietää luvattomasta merchadisesta, jota myydään internetissä (’RIP Dusty’, ’Thank You Dusty’ ja sellaista). Haluammme teidän tietävän, ettei sen paremmin yhtye kuin Dustyn perhe ole hyväksynyt Dustyn kuolemaan liittyvien tuotteiden myyntiä. Näistä tuotteista ei kerry lainkaan tuloja bändille tai Dustyn perheelle”, yhtyeen tiedotteessa kerrotaan.

Orkesteri pyytää jättämään tällaiset tuotteet ostamatta ja jakamaan tietoa asioiden todellisesta laidasta eteenpäin. Bändi aikoo myös ryhtyä toimenpiteisiin myynnin lopettamiseksi.

”Dustyn menetys painaa meitä edelleen, ja suojelemme sekä Dustya että itseämme kaikin laillisin keinoin. Arvostamme kaikkien faniemme tarjoamaa apua tällaisen pöyristyttävän ja laittoman ilmiön lopettamiseksi”, yhtye kirjoittaa.

Eli mikäli moisia paitoja tulee eteen, kannattaa jättää moiset huomiotta. ZZ Top valmistelee jo uutta albumia, ja tiettävästi Dusty Hill ehti ennen kuolemaansa tallentaa joitain osuuksiaan levylle. Albumin julkaisuajankohta ei ole vielä tiedossa.