Onko heavy metal halventava nimitys? Dee Snider ja Sebastian Bach ajautuivat väittelemään aiheesta somessa

30.12.2020 10:42

Twisted Sister -nokkamies Dee Snider oli taannoin haastateltavana Trunk Nation -ohjelmassa ja keskustelun aikana Snider nosti esille, miten ’heavy metal’ oli alkujaan lehdistön ja kriitikoiden halventamismielessä käyttämä termi, jolla haluttiin lytätä ja lokeroida bändejä.

”Se, että bändin musiikki kutsuttiin hevimetalliksi, oli alkujaan vähättelevää ja bändit vihasivat sitä. Sama koskee myös punkia, grungea… Soundgarden vihasi sitä, että heitä sanottiin grungeksi. Se oli vähättelevien ja ylimielisten kriitikoiden antama lempinimi – ’Joo joo, se on grungea’. Tukkametalli oli sellainen myös. Mikään niistä ei ollut tarkoitettu kohteliaisuudeksi ja bändit vihasivat sitä, mutta fanit tavallaan ottivat sen omakseen. Mutta Black Sabbath vihasi sitä, että heitä kutsuttiin heavy metaliksi. Samoin Led Zeppelin. Se oli kirjoittajan tapa vähätellä bändiä”, Snider totesi ohjelmassa.

Pari päivää sitten Snider nosti aiheen taas esille Twitterissä kommentoidessaan erään toisen käyttäjän päivitystä, jossa kummasteltiin median suurta halua halu lokeroida musiikkia:

”Punk, grunge, metal, tukkahevi – kaikki halventavia leimoja, jotka kriitikot ovat antaneet alentaakseen näitä musiikkityylejä. Bändit vihasivat sitä, mutta niistä bändeistä inspiroituneet yhtyeet puolestaan ottivat nämä leimat omikseen”, Snider kommentoi.

Yhtäkkiä paikalle pölähti kuitenkin entinen Skid Row -nokkamies Sebastian Bach, joka oli puolestaan täysin eri mieltä Sniderin kanssa. Laulajat ajautuivatkin Twitterissä lopulta aiheen tiimoilta pienimuotoiseen väittelyyn.

”Jos ’metal’ olisi halventava termi, ei Metallica-nimistä bändiä olisi olemassa eikä sinulla olisi levyä, jonka nimi on For The Love Of Metal”, Bach toteaa viitaten Sniderin viime vuonna ilmestyneeseen soololevyyn.

”Olet väärässä, Sebastian. Mutta se on ymmärrettävää, olethan minua paljon nuorempi etkä tiedä asiasta (Tämä ei ole hyökkäys, vain faktaa, ystäväni). Tämä on vain keskustelua”, Snider vastaa.

”Missä asiassa olen väärässä? ’Metal’ on alentava termi, mutta silti levysi nimi on For The Love Of Metal? Eli me kaikki rakastamme halventavaa termiä? Miten sitten selität bändin nimeltä Metallica? Sinä tässä olet väärässä, Dee. Metalli on aina ollut cool – tukkametalli ei koskaan”, Bach kommentoi puolestaan takaisin.

Lisää luettavaa