Onko tämä maailmanennätys levyjen julkaisun välillä? Asialla eräs The Sounds!

10.11.2015 13:25

”Maamme merkittävimmäksi rautalankayhtyeeksi usein kutsuttu” The Sounds (ei siis tämä eräs hieman tunnetumpi ruotsalainen orkesteri) julkaisi edellisen albuminsa vuonna 1965. Nyt tämä ”kevyt” levytysbreikki päättyy Live At Arcada Studios -pitkäsoiton myötä.

Tiedotteessa kirjoitetaan varsin legendaarisesti: ”Vuorossa yksitoista täysin uutta levytystä sisältävä albumi, jonka solistina on Suomen rock-kuninkaaksi vuonna 1959 nimetty Rock Jerry eli Kaj Järnström. Osapuolet tekivät jopa yhden yhteisen keikan Korson Suurlavalla 1962, mutta tuolloin yhteistyö ei johtanut sen pidemmälle. Vuonna 2011 The Sounds teki paluun keikkalavoille ja pyysi Rock Jerryn solistikseen. Siitä asti miehet ovat kulkeneet yhteistä polkua.”

Tiedote jatkaa: ”The Sounds –yhtyeessä soittaa yhä kaksi sen alkuperäistä jäsentä eli basisti Peter Ekman ja komppikitaristi Sten ”Bobi” Söderblom. Yhtyeen muut jäsenet ovat jo 1960-luvulla The Soundsissa vaikuttanut kosketinsoittaja Esa Helasvuo, alkuperäiskitaristi Henrik Granön poika, rumpali Wille Granö sekä vuonna 2014 mukaan liittynyt soolokitaristi Erkki ”Eki” Sutela.”

– Olemme kulkeneet pitkän matkan syksystä 1962, jolloin teimme ensimmäisen keikkamme. Olimme tuolloin vasta 15–16-vuotiaita, muistelevat Peter Ekman ja Bobi Söderblom. – Kyllä meillä aluksi oli aika lailla enemmän intoa kuin taitoa pelissä, mutta vähitellen myös taidot kasvoivat. Eikä mennyt kuin runsas vuosi, kun jo pääsimme tekemään esikoissinglemme Emman.

Otetaanpa siis Emma kehiin:

Lisää luettavaa