Onneksi olkoon! Jälleen yksi kotimainen metalliyhtye pääsi kansainvälisen levy-yhtiöjätin suojiin

20.10.2016 08:45

No tämä menestys tulee epäilemättä oikeaan osoitteeseen. Karhulalainen Omnium Gatherum on painanut hommia jo vuodesta 1996 tehden jopa seitsemän albumia sekä useita omin päin järjestettyjä kiertueita ulkomaille, ja nyt bändi pääsee arvolleen sopivaan kotiin: metallimaailman levy-yhtiösuuruus Century Media solmi yhtyeen kanssa levytyssopimuksen. Hyvä!

Saksalainen Century Media tunnetaan muun muassa Arch Enemyn, At the Gatesin, Entombed AD:n, Napalm Deathin ja Triptykonin majapaikkana. Muista suomalaisyhtyeistä firmalle levyttävät esimerkiksi Swallow the Sun, Moonsorrow, Turisas, Insomnium ja Barren Earth. Vuonna 2015 Century Media siirtyi Sony Musicin alamerkiksi.

”Ilkamoiden ja ylpeydellä julkistamme tässä täten tänä päivänä, että Omnium Gatherum, tuo Kymijoen suistojen lietteessä sikinnyt melodeath-rykelmä, siirtyi juuri puumerkkiemme allekirjoituksella maailmanlaajuisesti Century Median talliin!” Omnium Gatherumin perustajajäsen, myös Insomniumissa operoiva Markus Vanhala kertoo tiedotteessa.

”Century Media on ollut yksi niistä lafkoista jo teinivuosista lähtien, jonka leima komeilee useassa levyhyllyni helmessä, joten onhan se varsin hienoa saada myös Omnium Gatherumin tuotantoa vihdoin tuon tägin alle. Viime vuodet, julkaisut ja rundit ovat kohdelleet Omnium Gatherumia varsin hyvin, ja haluamme kiittää vanhaa lafkaamme Lifeforce Recordsia & Stefan Luedickea erittäin hyvästä duunista.”

Century Median A&R-johtaja Jens Prüter puolestaan ilmoittaa seuraavaa: ”On kulunut jo seitsemän vuotta siitä, kun tapasin yhtyeen ensi kertaa Saksan Essenissä Turock-klubilla. Swallow the Sun, Insomnium ja Omnium Gatherum oli todellinen unelmakokoonpano jokaiselle synkeän metallin ystävälle, joten on hienoa, että nyt kaikki tuon uskomattoman keikkaillan bändit tekevät kanssamme yhteistyötä.”

Omnium Gatherum lähtee seuraavaksi jopa 37 keikan mittaiselle Pohjois-Amerikan-kiertueelle. Vanhalalla riittääkin kiitettävästi kiireitä, kun tammikuussa miestä odottaa vuorostaan pitkä Insomniumin rundi.

Lisää luettavaa