Ozzy Osbourne kunnioittaa menehtynyttä Lee Kerslakea – paljastaa samalla, ettei ollut nähnyt entistä rumpaliaan 39 vuoteen

Brill / AOP

Uutisoimme eilen Uriah Heepin ja Ozzy Osbournen rumpalina tunnetun Lee Kerslaken menehtymisestä. Nyt Ozzy on kunnioittanut edesmennyttä soittokumppaniaan, jota ei ollut nähnyt miltei neljään vuosikymmeneen, sosiaalisessa mediassa.

”Siitä on 39 vuotta kun viimeksi näin Leen, mutta hän elää ikuisesti levyillä Blizzard of Ozz- ja Diary of a Madman -levyillä”, Ozzy kirjoittaa itsestään ja Kerslakesta jakamansa kuvan yhteyteen. ”Lee Kerslake R.I.P.”

Miesten välit eivät aina ole olleet kaikkein parhaalla mahdollisella tolalla, sillä Kerslake ja basisti Bob Daisley saivat kenkää Ozzyn yhtyeestä ennen Diary of a Madmanin julkaisua ja molempien nimet poistettiin samassa rytäkässä sen tekijätiedoista. Krediitit levyllä musisoinneista merkittiin basisti Rudy Sarzon rumpali Tommy Aldridgen nimiin. Nykyisin Metallicassa vaikuttava basisti Robert Trujillo ja Faith No More -rumpali Mike Bordin äänittivät Kerslaken ja Daisleyn raidat uudelleen sen jälkeen, kun kaksikko oli haastanut Sharonin ja Ozzyn oikeuteen tekijänoikeuksista. Alkuperäiset raidat palautettiin levyhen vuoden 2011 uudelleenjulkaisuihin.

Kerslaken ja Daisleyn oikeustaistelu Osbourneja vastaan kävi lopulta rumpalille kalliiksi.

”Menin konkurssiin kun hävisin oikeusjutun Sharon ja Ozzy Osbournea vastaan”, Lee kommentoi tilannettaan The Metal Voicelle. ”Se maksoi minulle satoja tuhansia ja minun täytyi myydä taloni. Sitten sairastuin. En koskaan päässyt takaisin jaloilleni, mutta platinalevyt seinälläni olisivat mahtava juttu ja ne kertoisivat siitä, että autoin luomaan nuo albumit.

Kerslake lisättiin tammikuussa 2019 Hall of Heavy Metal Historyyn Anaheimissa, Kaliforniassa, ja samassa yhteydessä hänelle viimein ojennettiin platinalevyt työstään entisen Black Sabbath -laulajan levyillä.