Pahamaineisesta punkkarista tekeillä elämäkertaelokuva – Projektissa mukana Lords Of Chaos -elokuvan ohjaaja

GG Allin vieraili Jerry Springerin tv-ohjelmassa 1993.
kaappaus Youtubesta

GG Allin on saamassa oman elokuvan, raportoi The Hollywood Reporter.

The Hollywood Reporterin mukaan pahamaineisesta amerikkalaisesta punkkarista GG Allinista ollaan tekemässä elämäkertaelokuvaa. Ohjaajaksi on kiinnitetty black metal -yhtye Mayhemin tarinan kertoneen Lords Of Chaos -elokuvan ohjannut Jonas Åkerlund, joka on tunnettu myös roiseista ja shokeeraavista musiikkivideoistaan kuten The Prodigyn Smack My Bitch Up. GG Allin: Live. Fast. Die. -elokuvan tuottajina toimivat Angry Filmsin Don Murphy ja Susan Monford (Natural Born Killers, Real Steel) yhdessä Eric D. Wilkinsonin kanssa. Käsikirjoituksesta vastaa Richard Schenkman.

Kevin Michael ”GG” Allin syntyi vuonna 1956. Hänen isänsä oli vakavista mielenterveysongelmista kärsinyt uskonnollinen fanaatikko, joka antoi Allinille syntymässä nimen Jesus Christ Allin, koska Jeesus oli kertonut hänelle unessa pojan tekevän messiaanisia suurtekoja. Allinin vanhemmat erosivat 1961. Rankan lapsuuden elänyt Allin ryhtyi 1970-luvulla muusikoksi New York Dollsin, Alice Cooperin, Ramonesin, MC5:n ja Stoogesin innoittamana. Hän oli mukana The Jabbers -yhtyeessä vuodesta 1977 vuoteen 1984, jonka ohella hän esiintyi lukuisten ug-yhtyeiden kanssa. Hänen ensimmäinen omalla nimellä julkaistu albumi Always Was, Is and Always Shall Be ilmestyi 1980.

Rankasti alkoholia ja huumeita käyttänyt Allin tunnettiin erityisesti sekasortoisista keikoistaan. Allinilla oli muun muassa tapana esiintyä alasti sekä ulostaa ja virtsata lavalle ja heitellä eritteitä yleisöön. Hän myös viilteli itseään ja saattoi käydä yleisöön käsiksi. Allin pidätettiin useasti väkivaltaisen käytöksen vuoksi ja sai joulukuussa 1989 vankeutta pahoinpideltyään naisystäväänsä. Allin vapautui maaliskuussa 1991, jonka jälkeen hän jatkoi kaoottisia keikkojaan. Allin menehtyi heroiinin yliannostukseen 28.6.1993.

”Tämä on juuri sellainen todellinen ja raaka tarina, jollaista olen etsinyt”, Åkerlund kommentoi projektista. ”Punk oli jo valmiiksi genre, joka rikkoi rajoja musiikillisesti ja siinä, miten taiteilija ilmaisee itseään ja taidettaan. Aikana, jolloin punkin ajateltiin olevan kuollut ja itsensä myynyt, GG tuli mukaan kuvioihin verta vuotaen, kusten ja upoten ennennäkemättömällä tavalla. Elokuva kertoo sairaasta ihmisestä, jonka olisi pitänyt saada apua. GG:n vahva hahmo oli lahja, mutta hänen hoitamatta jäänyt persoonallisuushäiriönsä tappoi hänet.”

GG Allinin vaiheita kuvattiin yksityiskohtaisesti vuonna 2017 ilmestyneessä GG Allin: All in the Family -dokumentissa.