Päivän tv-vinkki: Matti Fagerholmin matka Michael Monroeksi – Tuore dokumentti on hieno sukellus arvostetun rokkarin maailmaan

Michael Monroe -dokumenttielokuva nähdään tänään televisiossa.
6.5.2024 12:18

Mikäli syksyllä 2023 elokuvateatterikierroksella ollut Michael Monroe -dokumenttielokuva on vielä näkemättä, on asia nyt helposti korjattavissa. Nelonen nimittäin esittää elokuvan tänään kello 21 alkaen ja uusintana huomenna (7.5.) kello 23:10. Dokumentti löytyy myös Ruutu+ -palvelusta.

Elokuvassa käydään läpi kansainvälisesti arvostetun ja rakastetun, tulevana kesänä 62 vuotta täyttävän laulaja Michael Monroen elämää ja uraa. Toverilehtemme Episodi antoi elokuvalle neljä tähteä.

”Yllätyin melkoisesti dokkarin laadusta. Pete Eklundin, Jussi Lehtomäen ja Patrik Sigmudtin käsikirjoittamassa ja ohjaamassa leffassa nähdään rokki- ja metallilegendojen lyhyitä haastatteluita aina Slashista ja edesmenneestä Lemmystä Alice Cooperiin ja Steven van Zandtiin. On melko hurjaa, kuinka näin moni iso stara idolisoi ja ylistää Michael Monroeta. Elokuvan tärkein ääni kuuluu kuitenkin Marjatalle, Michael Monroen, eli Matti Fagerholmin äidille, joka kertoo hauskoja tarinoita Makkesta (kuten kaverit häntä kutsuvat). Äiti tuo dokkariin lämpimän ja intiimin tuulahduksen”, kirjoittaa Episodin Niko Ikonen arviossaan.

Lisää luettavaa