Päivän värikkäin lintu-uutinen: Las Vegasin viihdesuuruuden kotitilan riikinkukot kylvävät kauhua naapurustossa

14.11.2016 14:30

Kaikki alkaa kuin jännityselokuvasta. Eletään 1990-luvun alkua, kun Las Vegasin Smoke Tree Lanelle miehensä Chrisin kanssa muuttanut April Juelke herää salaperäiseen rapinaan.

Ääni kuuluu talon katolta. April ja Chris katsovat toisiaan silmiin. Murtomieskö siellä koluaa? Las Vegasin neonvalokylvyssä sattuu ja tapahtuu myös synkkiä asioita, joten pariskunta ryhtyi tarkistamaan asiaa varautuen pahimpaan.

Sillä kertaa selvittiin säikähdyksellä. Katolla ei rapistellut rosvo, vaan parvi riikinkukkoja.

Ja on tainnut rapistella muutamaan otteeseen tuon jälkeenkin. Las Vegas Review-Journal nimittäin kertoo, että Vegasin Paradise Roadin lähiseudun asukkaat ovat kerta kaikkiaan kyllästyneitä nurkissaan vaeltaviin, jätöksiään viljeleviin, autoja naarmuttaviin ja autotielle ryntäileviin riikinkukkoihin.

Eläimet ovat peräisin kaupungin viihdyttäjäsuuruuden Wayne Newtonin kotitilalta, jossa ne ovat asuneet jo vuosikymmeniä. Newton ei nykyään enää asu tilallaan, vaan se on muutettu Mr. Entertainmentiksi ja Mr. Las Vegasiksikin kutsutun Newtonin urasta kertovaksi museoksi.

Newton puolustautuu sillä, ettei hän omista lintuja: ne asuivat tilan mailla jo, kun hän muutti sinne 1960-luvulla.

”Newton ei ole koskaan ostanut riikinkukkoa eikä tuonut tilalle riikinkukkoa”, laulaja-näyttelijän asianajaja kommentoi.

Kukaan ei tiedä, miten monta riikinkukkoa tilalla asuu, mutta viranomaiset arvelevat populaatioksi 20–30 yksilöä. Riikinkukko saattaa elää jopa 20-vuotiaaksi, joten yksi eläin ehtii pienellä tuurilla hankkimaan runsaasti poikasia.

Newton on tarjoutunut auttamaan villien riikinkukkojen pyydystämisessä, mutta vastuuta hän ei halua niistä ottaa. Eikä kukaan tiedä sitäkään, mitä linnuille pitäisi tehdä sitten, kun ne on pyydystetty.

Yksi vaihtoehto olisi steriloida eläimet, mutta lähin riikinkukkojen steriloimisen asiantuntija asuu aivan toisessa osavaltiossa.

Toivotamme onnea Las Vegasin asukkaille tämän vaikea tilanteen selvittämisessä.

Lisää luettavaa