Palataanpa seuraavaksi ajassa 35 vuotta taaksepäin seuraamaan yhtä kaikkien aikojen hard rock -bändeistä omimmassa elementissään

https://www.youtube.com/watch?v=vIfFvrKO3ww

Vuonna 1984 ei ollut montaa suurempaa rockyhtyettä kuin Van Halen. Varsinkin Amerikan mantereella Panama, Jump ja Hot for Teacher hallitsivat radioaaltoja ja MTV:n soittolistoja. Klassisen kokoonpanon aika oli kuitenkin käymässä vähiin, sillä seuraavana vuonna laulaja David Lee Rothin ja loppuyhtyeen tiet erosivat 22 vuodeksi.

Ennen näitä traagisia tapahtumia vielä suhteellisen toimivissa väleissä operoinut yhtye esiintyi Detroitin Cobo Hallissa 5. päivä huhtikuuta 1984 ja MTV oli paikalla ikuistamassa Lost Weekend -kilpailun voittajan seikkailuja hurjan pasadenalaispoppoon matkassa.

Musiikkikanavan kilvan voittanut Kurt Jefferis käväisi myös lavalla, jossa mies kakutettiin ja kyytipojaksi tarjoiltiin vielä samppanjasuihkukin, mutta aiemmin tänä vuonna ilmestyneen Lost Weekend -lyhytdokumentin mukaan meno yltyi parrasvalojen katveessa entistäkin villimmäksi. Jefferis joi Jack Danielsia, nuuskasi pari viivaa kokaiinia ja päätyi samaan suihkuun bändärin kanssa. ”Vinttini pimeni ja seuraavani muistikuvani on se, kun herään hotellihuoneen sängystä”, mies kertasi kokemustaan. ”Pääni oli räjähtämispisteessä.”

Van Halen on viettänyt muutamat viime vuodet hiljaiseloa, mutta basistin paikalta vuonna 2007 syrjäytetty Michael Anthony paljasti vastikään orkesterin managerin olleen häneen yhteydessä mahdollisen paluukiertueen tiimoilta, mutta syystä tai toisesta suunnitelmat eivät koskaan konkretisoituneet.

Katso video yltä.