Palefacelle oma skeittilauta – ”Poikavuosien unelma toteen”

Suomalainen skeittiskene on viimeisen vuosikymmenen aikana noussut suuren yleisön tietoisuuteen ja alalle on noussut merkittäviä tekijöitä. Karri Miettinen, joka myös Palefacena tunnetaan, on myös seurannut alan kehitystä mielenkiinnolla.

– Olen vanha skeittaaja, kuten moni muukin minun sukupolvestani. Onkin ollut makeeta seurata kotimaisen skeittauksen nousua. Meidän nuoruudessahan joka paikka oli täynnä kieltokylttejä, eikä touhua katsottu läheskään niin hyvällä mitä tänä päivänä, Karri muistelee.

Hip hop on myös aina kulkenut skeittauksen kanssa hyvin käsi kädessä, ja Miettisenkin musiikkia on käytetty paljon skeittivideoissa. Nyt Paleface saa myös oman skeittidekin, joka on toteutettu yhteistyössä suomalaisen skeittikauppa Laminan kanssa.

– Onhan tämä yksi poikavuosien unelma, joka nyt toteutuu, Karri myhäilee mielissään.

– Paleface on Laminan porukoiden vanha tuttu. Pääsimme yhdessä katsomaan Suomessa vierailleen rap-valokuvaaja Chi Modun näyttelyä ja Chi esitteli meille hänen kuvien pohjalta tehtyjä skeittilautoja. En muista kumpi idean ensin lausui ääneen, mutta pohdimme, pitäisikö meidänkin tehdä jotain vastaavaa. Karrilla taisi olla siinä sattumalta juuri ilmestyneen Snaijaa-singlen kansi esillä ja siitähän saikin hienon kuva dekkiin, muistelee Pete Ruikka Laminasta.

Vaikka muun muassa Hanoi Rocks ja HIM ovat takavuosina saaneet omat skeittilautansa, ei suomalaisesta hip hop -skenestä vielä ole dekkejä syntynyt jonoksi asti. Paleface-lautaakin julkaistaan rajoitettu keräilyerä, joka tulee myyntiin lauantaina 2. huhtikuuta.

– Silloin pidetään myös Kampin myymälämme viralliset avajaiset, joissa Paleface myös heittää pari settiä, Ruikka lisää.

Setillä tarkoitettaneen tässä yhteydessä kuitenkin musiikkisettejä, ei skeittitemppuja. Miten paljon Paleface sitten tänä päivänä skeittailee?

– Kyllähän vanhalla skeittaajalla täytyy aina olla yksi kompliitti nurkissa. Ja nyt taas on, vieläpä oma malli!

Paleface esiintyy Laminan Kampin myymälässä 2.4. kello 17 yleisölle avoimessa tilaisuudessa.