Paljon onnea, Dave Lindholm! Armoitettu taiteilija täyttää tänään 64 vuotta

31.3.2016 13:02

Ralf Henrik Lindholm, joka musiikkipiireissä paremmin Dave ”Isokynä” Lindholmina tunnetaan, täyttää tällä päivämäärällä 64 vuotta. Soundi onnittelee uljaan uran tehnyttä muusikkoa!

Millainen mies tämä Isokynä on, noin niin kuin musiikkimiehenä? Havainnollistamme asiaa pienellä livetallenteella, missä lieneekään kuvattu. (Kiitokset kuvaajalle, että taltioi kovan esityksen!)

Dave osaa olla yhtaikaa syvällinen ja kepeä, runollinen ja koominen, taiteilija ja kansanmies. Hän on hitonmoinen soittaja, mutta osaa olla ottamatta taitojaan liian vakavasti. Hän tykkää hullutella surutta, mutta hänen hauskempaankin tuotantoonsa on ujutettu useita tasoja ja sävyjä.

Katso vaikka tätä esitystä alun perin vuonna 1973 julkaistusta Jazzikansa tulee -biisistä. Kummelissakin soitettu kappale on hupaisa kuin mikä, mutta hitto vie, vedäpä nuo kitarakuviot ja kazoo-jutut perässä. Siinä menee monella soittomiehellä nopeasti sormi suuhun.

Daven voi nähdä seuraavan kerran keikalla Atte Blomin juhlissa Tavastialla 12. toukokuuta, kun Lindholm nousee lavalle yhdessä itsensä Andy McCoyn kanssa. Lisätietoa keikasta esimerkiksi Meteli.net:ssä.

Lisää luettavaa