Pantera-basisti Rex Brown oikoo väärinkäsityksen yhtyeen paluun ympäriltä – ”Tämä ei ole tribuuttibändi”

30.3.2024 13:44

Pantera-basisti Rex Brown keskusteli yhtyeen paluusta Rolling Stone Australian tuoreessa haastattelussa. Orkesteri palasi konserttilavoille vuoden 2022 lopulla kokoonpanolla Phil Anselmo/Brown/Charlie Benante/Zakk Wylde.

Uusi kokoonpano on saanut siunauksensa bändin perustaneiden Vincent ”Vinnie Paul” Abbottin ja ”Dimebag” Darrell Abbottin perikunnilta.

”Rakkaat veljemme eivät ole enää täällä, se on elämää”, Brown sanoo. ”He eivät vain enää ole täällä kanssamme. Sellaista se on.”

Samalla Brown painottaa, että bändissä ei ole kyse pelkästä hatunnostosta menneille ajoille.

”Tämä ei ole tribuuttibändi — Pääsemme Philipin kanssa soittamaan biisejä, joita emme ole soittaneet 23 vuoteen”, Brown jatkaa. ”Se, että voimme tehdä niin, ja olla kytköksissä kaikkeen tapahtuneeseen on poikkeuksellisen hullua.”

Benanten ja Wylden mukanaolosta Brown kertoo seuraavaa:

”Tiesimme ketkä sopisivat joukkoon ja ketkä eivät. Tiesimme millaiset hankaluudet meitä odottivat, ja tiesimme… sanotaan näin: Menimme Charlien kanssa treeneihin syyskuussa [2022] ennen joulukuussa odottavaa ensimmäistä keikkaa, ja meillä oli mukanamme luultavasti noin sata tuntia ääninauhaa, jolle olimme soittaneet jokaisen Pantera-biisin mitä muistin. Joten kun minä ja Charlie olimme noin hyvässä synkassa… rumpali ja basisti muodostavat kaiken perustan. Zakkin tultua mukaan kävimme läpi tiettyjä juttuja uudelleen ja uudelleen, jotta saimme ne tiukoiksi. Tänä päivänä bändi on jotakuinkin niin tiukka kuin haluankin. Tiedät mitä tarkoitan, enkä aio sanoa aiheesta enempää.”

”Bändi on ihan vitun liekeissä, enkä voisi olla tyytyväisempi”, Brown päättää. ”En pysty sitä sen paremmin sanoin kuvailemaan.”

Lisää luettavaa