Papa Roach -nokkamies samaistuu Linkin Park -laulaja Chester Benningtonin tuntemaan synkkyyteen: ”Olen paininut monien samojen demonien kanssa”

Detroitilaisen radiokanava WRIF:n haastateltavana hiljattain vieraillut Papa Roach -solisti Jacoby Shaddix kertoo ymmärtävänsä aiemmin tänä vuonna itsemurhaan päätyneen Linkin Park -solisti Chester Benningtonin tuntemaa synkkyyttä.

”Tunsin hänet hyvin. Kävin hänen kanssaan päivällisellä noin kuukautta ennen niitä kauheita tapahtumia”, Shaddix toteaa ja jatkaa: ”Hän antoi minulle hyviä neuvoja, oli erittäin ystävällinen ja ajattelin kaiken olevan kunnossa. Todellisuus on kuitenkin se, että olen paininut monien samojen demonien kanssa kuin hänkin ja ymmärrän sitä synkkyyttä.”

”Tunnen myötätuntoa kaikkia niitä, jotka läpikäyvät samoja asioita tai joiden tuttavat uivat noissa synkissä vesissä kohtaan, sillä se ei ole helppoa. Toisinaan tuntuu, kuin kaikki olisi aivan liian raskasta ja elämä käy hallitsemattoman hankalaksi. Se on toisinaan todella vaikeaa. Olen onnellinen, että olen yhä hengissä, koska se oli minulle todella kova paikka. Se sai minut ajattelemaan: ’Tämä on aivan liian raskasta.’ Menetimme tänä vuonna joitakin todella hyviä tyyppejä.”

Kysyttäessä, kuinka suurta osaa raittius ja isyys ovat näytelleet miehen omassa selviytymisessä synkkyyden syövereistä, Shaddix vahvistaa molempien olevan merkittäviä tekijöitä hyvinvointinsa taustalla.

”Ne ovat ehdottomasti kiintopisteeni – sataprosenttisesti. Ensinnäkin raittiuteni on minulle todella tärkeää. Se pitää minut järjissäni. Mielettömyys vie minut helposti mukanaan. Se voi johtua huumeista tai mistä vain. Ajatus perheeni, vaimoni ja lasteni menettämisestä tai siitä, etten olisi osa heidän elämäänsä hirvittää minua. He ovat ehdottomasti taistelemisen arvoisia ja rakastan heitä syvästi. Olen joka päivä kiitollinen suhteestani vaimooni ja positiivisesta suhteesta lapsiini. Haluan pitää niistä kiinni. Koska loppujen lopuksi ne ovat elämässä kaikki mitä meillä todella on: suhteemme ja kokemuksemme muiden ihmisten kanssa. Pidän niitä suuressa arvossa.”