Paul Stanley kertoo, mitä arvostaa Gene Simmonsissa eniten – ”Se vaatii kypsyyttä”

10.6.2024 17:20

Kiss-yhtye perustettiin vuonna 1973 ja soitti viimeisen keikkansa (ainakin fyysisessä olomuodossaan) joulukuussa 2023. Soolokitaristin sekä rumpalin tontit vaihtuivat noiden viiden vuosikymmenen aikana useasti, mutta laulaja-kitaristi Paul Stanley ja laulava basisti Gene Simmons olivat mukana alusta loppuun. Ja vaikka yhtye ei enää keikkailekaan, pitävät Simmons ja Stanley tiiviisti yhteyttä – muutenkin kuin vain bändiin liittyvissä asioissa.

”Viestittelemme lähes päivittäin ja vaihdamme kuulumisia. ’Miten perhe voi?’ ja sen sellaista. Hänen lapsensa ovat kuin omiani ja on hienoa seurata heidän tekemisiään. Ja Shannon (Simmonsin vaimo) on kuin käly”, Stanley totesi hiljattain The Allison Hagendorf Show’n haastattelussa ja totesi hänen ja Simmonsin välien pysyneen vahvana, koska molemmat osaavat priorisoida asioita.

”En ole aina kaikkein helpoin yhteistyökumppani ja minussa on välillä kestämistä, mutta meille molemmille Kiss on aina tullut ensin. Vaikka välillämme olisi ollut mitä kitkaa, bändi ei ole koskaan ollut sen vuoksi vaarassa. Perheenjäsenet riitelevät, mutta ovat silti perhettä. Minä ja Gene olemme nyt läheisempiä kuin koskaan, koska… Olen sanonut näin ennenkin, mutta meillä ei ole mitään mistä kiistellä. Olemme jo voittaneet.”

Stanleytä pyydettiin myös nimeämään yksi ”suosikkiasia” Simmonsista.

”Gene pystyy myöntämään, jos hän on ollut väärässä. Se vaatii kypsyyttä. En tiedä, millainen hän on muiden kanssa, mutta meidän välimme ovat niin läheiset, että me molemmat pystymme myöntämään mokamme. Ja olen taatusti joskus sanonut jotain, mikä on sotinut hänen ajattelutapaansa vastaan, mutta hän on myöntänyt minun olevan oikeassa. Ja sellainen vaatii kypsyyttä”, Stanley tuumaa.

”Olen aina sanonut lapsilleni, että sinulla voi olla paras ystävä, jonka olet tavannut kuukausi sitten, mutta todellisen parhaan ystävän selvittämisessä voi mennä kuukausia tai vuosia. Se vaatii vaikeita aikoja, hyviä aikoja, huonoja aikoja – miten joku vastaa erilaisiin kriiseihin ja sellaiseen määrittelee, pysyykö tämä henkilö elämässäsi vai ei. Ja Gene on aina ollut läsnä. Ja minä hänen elämässään. En tiedä mitään, mitä en tekisi hänen vuokseen ja luotan siihen, että hän toimii samoin.”

Lisää luettavaa